Първо честита новата 2009 на всички, много здраве щастие късмет и ха НАЗДРАВЕ ) че нещо ми е жадноПървоначално публикувано от neoset4o
Вземаш един фазомер и си проверяваш земята на климатика , най добре е да е с два извода. Най много грешки стават с неизправни контакти - ако не е заземен, по металните части на климатика трябва да ти светне и съвсем обикновен фазомер.
Вземаш един фазомер с два извода и мултицет , разглобяваш контакта и проверяваш дали земята ти работи. при контакти тип "ШУКО" пластнините за заземяването след известна работа се деформират и спирта да работят, също има и незаземени контакти. Поради тази причина климатика остава незаземен което е много опасно както и за него така и захората които го използват.
Въобще не мога да приема варианта климатик - със щепсел включен в контакт "ШУКО" . Аз съм си го направил с щепсел и контакт за двуфазен ток, там имаш три дебели контактни клеми и всичко е ОК, другия вариант е заземителния проводник да го монтираш независимо от щепсела към земята примерно с една лустър клема.
Рядко монтажниците проверяват дали уреда е заземен правилно било даже и с обикновен двуконтактен фазомер.
Ако земята при щепсела е ОК и пак имаш светещ фазомер на металните части на контакта викай монтажниците да проверят дали не са объркали кабелите на климатика - може да не са стегнати добре, а по някога съм срещал въобще не закрепен проводник за земята !!!
Докато не са дошли пак провери си земята ако не е бил заземен нищо чудно да ти изгори и платката и още нещо, че да не ти кажат не важи гаранцията или пренапрежение, има всякакви дано при теб са коректни. естествено не отпада варианта за фабричен дефект но аз на твое място бих се презастраховал с проверката на заземяването на машината.
Много ти е добър климатика провери си работната среда на машината, защото аз с 25-ца отоплявам 32 кв.м и си бачка перфектно не е плавил шушулки и си почива редовно, за сега тази зима не съм го хващал да зразмразява.Първоначално публикувано от zaqza
Вечер го оставям на 10 градуса, а през деня не повече от 22 градуса, после като се стопли си го смъквам на 18-19 градуса просто следя температурата да не е повече от 21 и по малко от 18 градуса тъй като гледаме бебе на 1 годинка. Просто машините са перфектни ако се спазват изискванията от производителя и елементарните правила за работа със всеки климатик.