Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24
Like Tree1Одобрявам

Външно тяло 9-ка, вътрешно - 12-ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Външно тяло 9-ка, вътрешно - 12-ка

Здравейте,
    монтирах си външно тяло от 9-ка и вътрешно от 12-ка конвенционални, каквито намерих подарък . Според мен работи добре, но майсторът, който ми профилактира другия (гаранционен) климатик, твърди, че външното и вътрешното тяло за дадена мощност са изчислени едно за друго и че обратния вариант е за предпочитане (12 вън и 9 вътре).
    (майсторът ми хареса, за разлика от предишните, които са идвали в къщи)

Вашето мнение по въпроса?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Външно тяло 9-ка, вътрешно - 12-ка

Откога подаръците се намират, а не се подаряват? Кажи и ние да идем да потърсим на това място? Шегичка!

Кажи конкретните модели на вътрешното и външното тяло - по принцип и двете комбинации са леко кофти, ама стават!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

На отопление е прав, на охлаждане е по-добре така.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Добрият вариант е външно на 9-ка и вътрешно на 12-ка, без значение на режима в който работи климатика.

До тук с моето стават 4-ри различни мнения. Ще се включи ли още някой с мнение по въпроса за да видим накъде ще се наклонят везните.

6. Тук е от
    Feb 2009

Има модели 9 и 12,които са с еднакви вътрешни тела.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз от година и нещо съм с вътр.22ка на фреон 22,а външно 17ка на 410.Вътр.е куча марка,а външното Фуджицу.Нямам абсолютно никакви забележки и при -18° си топлеше с еднакво делтаТ,което малко не се връзва с теорията,но си е факт за мен.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

И с какъв фреон си го заредил това чудо на техниката?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

В крайна сметка климатика ти ще е 9-ка тъй като компресора е с мощност за 9-ка. От там нататък вътрешното на 12-ка може само да направи климатика по-ефективен.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

jori-410

12. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Ако има табелки на вътрешно и външно кажи с какво количество фреон дават да работи едното и с колко другото.Също и вида на фреона.И пак ще коментираме.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Julian-може да се получи,че зимата, ако вътр.тяло е по-голямо да се увеличи кондензирането в него и отвън ще падне налягането на изпарение ,което води до по-малка ефективност.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ако на входа на капилярката или на ЕТРВ /EEV - Electric expansion valve/ се осигури постоянно подаване на течност, няма да има проблеми с хладилния цикъл.

16. Тук е от
    Feb 2008

Външно тяло TECO, вътрешно ELECTRA, фреон 22 "на око", произведени 94-5. Външното не се чува, не може да се сравнява с Мидея от 2007 (в другата стая) Външна 5', вход на вътрешното 24', изход 42' при вентилатор на макс, консумация 900-960Вт. Мисля, че е нормално. Обикновено вентилатора го държа на ауто, тогава работи на мин. или средна степен, за да не преохлажда вътр. топлообменник, съответно изх. темп. се вдига.
    Интересно, че външното тяло никога не се е обледявало, много слабо се засрежава и веднага се вкл. разскежаване до сухо. По усет ми се струва , че това означава недостатъчно натоварване - все едно колата ти да не загрява. Може би не съм прав

Друго, което ме вкарва в размисъл - на ден гълта до 10кВт при външна около и над 0', и до 15 кВт при -4 - -7' за стая около 12м2 с голяма външна стена без изолация. Мидеята гълта точно толкова в стая 25м2. Дали разликите във ватове/м3 идват от лошата изолация или ЕЕР-то на сбирщайна се е сбъгясало?

17. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте съфорумници,
    Моите поздравления за тоя хубав форум, и в частност подфорума за климатизация.
    По темата за външно 9-ка и вътрешно 12-ка мога да кажа, че по мои наблюдения системата би работила добре, даже е за предпочитане. Това което аз съм правил често е примерно външно тяло 36-ца а вътрешната пита е 42. Това е за централни системи за цяла къща. Така при отопление зимата вътрешната серпентина има по-голяма топлопредаваща повърхнина, и няма опасност от работа със завишено нагнетателно налягане.
    Така че не виждам да е проблем това, според мен по-лошо би било ако е обратния вариант.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,но в централните системи никога не може всички вътр.тела да се натоварят на 100% и затова се проектират да имат резерв от мощност във всеки момент.ако се наложи.
    И как така си правил централна система за цяла къща със външно 36ца???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Haier HSU-10HM03(B)- комуникация м/у вътрешно и външно тяло
    От krasimirs3 във форум Климатици Haier
    Отговори: 0
    Последно: 24-01-15, 21:35
  2. Търся монтажник за преместване на вътрешно или външно тяло
    От SPaun във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 19-05-10, 10:25
  3. Как се управлява външно тяло без да има вътрешно?
    От Mega във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 26
    Последно: 22-03-10, 10:28
  4. Разстояние между вътрешно и външно тяло
    От hristo_123 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 14-01-10, 22:10
  5. Вътрешно тяло 9-ка, външно тяло 12-ка - проблеми с климатик KOBE
    От koranto във форум Други марки климатици
    Отговори: 27
    Последно: 14-12-09, 17:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе