Не.
ок еди разбрах,остава засега Toshiba.Преди време имаше добри отзиви и за Mitsubishi,там няма ли нещо подходящо?Не държа да е последен модел важното е да си заслужава паритеПървоначално публикувано от edi1
Гледам си от Варна, най-добре виж Nordic Panasonic-a дето са ти предложили или 10-ка на Тошиба от Daiseikai серията.
Пич не мога да разбера защо ти е да хвърляш над 2000 лв за нещо толкова преходно и бързо амортизиращо , вземи си едно хитачи 14-ка за 1000 лв с монтажа а другите пари си купи каквото искаш , защо всички робувате на тия тенекии и хвърляте токова пари , къде е гаранцията че след 2 година като изтече гаранцията няма да се повреди независимо че струвал над 2000лв и бил тошо или гочо .
Аз 6-та година експлоатирам зверски една Е10Н2 и тоя климатик топли 22 м2 стая без да се задъха ,
А пък вие си купувайте тошовци за по 3000 лв.
Да, да. Пък Тошибата от +7 до + 5 губи 25% мощност. Нали го виждам тоз Дайсекай 6, 16-ката е по-слаба от най-евтината серия на Дайкин, FTX50. Не му ходи на топ модел. Слаба ракия е, че и 1000 лева отгоре.Първоначално публикувано от edi1
Аз веднага грабвам Хитачи-то, вие се кланяйте на Дайсекай. То тука е направо секта на Тошиба. Ха-ха.
Цената е намалена от около месец, в повечето сайтове не са актуализирали цените си.Първоначално публикувано от valentino_g
Не се натискам да хвърлям пари на вятъра,но предполагам че по високата цена обуславя по-високо качество,икономия и др.
Остана само и LТ серията на фуджицу да погледне valentino_g ,пък ако го вземе и е по любопитен да го отвори, да видим какъв е компресора-цена няма да има!
Така де-с едното.
И аз незнам какво толкова но все 4 марки клими се препоръчват фуджо митсу тошо и даико като най най .Първоначално публикувано от dragomir7708
Всъщност се препоръчват дадени модели а не марки. В това няма нищо ненормално. В дадения момент това си заслужава парите и работи добре. Утре ще е друго и така. Освен това се препоръчват и някои модели на Panasonic, Mitsubishi и т.н.
Хм. Моите наблюдения след година четене (20% висше образование) са малко различни.
Климатици за отопление без забележки са:
-Toshiba, Sanyo, Corona и топ моделите на Panasonic(National), Fujitsu, Mitsubishi, Daikin i Sharp..
Втора категория са базовите модели на всички японски производители+ моделите на Hitachi и
Трета категория Китайските търговски марки с "японски" компресори - Midea, Gree, Nippon+ старите модели на Osaka.
Четвърта категория: Всичко останало без Osaka.
P.S. Всяка прилика с предишни постове и мнения е напълно случайна!
Първоначално публикувано от tmladenov
Човека просто ги е класифицирал по групи. /Според собствените си представи./ Ти си ги подреди както желаеш.Първоначално публикувано от p0ckata
Само по азбучен ред недей... че остава едно погрешно мнение в обществеността.
Аз, ей на такива класации вярвам:
СЕРИЯ S SX8 Е ОБЯВЕН ЗА "КЛИМАТИК НА ГОДИНАТА"19/11/2010
Hitachi спечели наградата HVR за 2010 !
Тяхната най-съвременна серия S SX8- стенен модел климатик е обявен за "Климатик на годината" на HVR за 2010 - една от водещите в бранша награди.
АРУБА, знаеш, че съм един от хората в този форум, който харесва ХИТАЧИ, слабост си ми е и го препоръчвам според случая.Но да даде човека 2300 лева за мощности, които може да ги получи за 1100 и то пак от ХИТАЧИ, не ти ли си струва прекалено.25SX8 има по-ниска мощност от 25WX8, затова ли да дава 1200 лева отгоре.Единствено КОП е малко по-висок.