Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 18 от общо 18

Топлообмен и влажност на въздуха

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Топлообмен и влажност на въздуха

Малко Off, но преди 4-5 години, отивам в офиса, отварям, влизам и виждам една локва с вода? Това на място на което няма нито прозорец, нито чешма, нищо? Започвам да се пуля и накрая стигам до кабела на интернет доставчика ми от който капе вода. Изпаднах в потрес. На тия кретени им се напълнила кутията на стълба с вода и от там по кабела, гравитачно при мен. Обаждам им се бесен и казвам момчета поне ми пуснете и 220 волта, че да имам пълната услуга. На мига се разделих с тези кретени. За щастие кабела идваше в Switch а не директно в рутера. Та минах само с един Switch.

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Малко Off, но преди 4-5 години, отивам в офиса, отварям, влизам и виждам една локва с вода? Това на място на което няма нито прозорец, нито чешма, нищо? Започвам да се пуля и накрая стигам до кабела на интернет доставчика ми от който капе вода. Изпаднах в потрес. На тия кретени им се напълнила кутията на стълба с вода и от там по кабела, гравитачно при мен. Обаждам им се бесен и казвам момчета поне ми пуснете и 220 волта, че да имам пълната услуга. На мига се разделих с тези кретени. За щастие кабела идваше в Switch а не директно в рутера. Та минах само с един Switch.
    И какво ти викат "А, извинявайте, по погрешка сме ви пуснали маркуча вместо UTP-то"

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Външна температура в момента -1°С, влажност на въздуха по метрологична станция за града 91%, има мъгла. Климатика отделя много конденз и топли здраво за разлика от преди при същата температура и ниска влажност.
    На максимален вентилатор, входяща температура 24,5°, изходяща 47,5° или разлика 23°С.
    Разликата с преди е 2°, но преди замерванията ги правех при входяща 22,5°, докато сега е 24,5°, а при по-висока входящата температура ефективността на климатика е по-малка. Хем климатика има по-малка ефективност заради високата входяща хем има и 2° по-голяма разлика изход-вход.
    Е как отделя конденз, а не заскрежава при тази температура?! Нощес около 22-23 часа, падна гъъъста бяла мъгла. И двата 100 волтови вкъщи се съдраха да размразяват. Температурата беше +1, хайде пускам аванта 0 да я сложим. Нарочно наблюдавах няколко часа ( не можах да мигна нощес ) този в спалнята, който нощем поддържа 17*С. Имаше близо до минималната консумация м/у 280-330 W/h. Побелява не, ами не може да дочака да направи час работа и да размрази. Отначало си помислих, че понеже домашните клими са с едноредови пити не сколасват да издухат всичкия студ от тях и затова замръзват. Обиколих махлата посред нощ и забелязах, че машините на малкото хора, които ги държаха включени нощем бяха побелели всичките до един. Гледах специално марковите. Що така ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Висока влажност
    От 4ARLZ във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 185
    Последно: 10-10-20, 01:44
  2. Пречистване на въздуха
    От pitagor във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 37
    Последно: 26-02-15, 17:34
  3. Последният повелител на въздуха 3D
    От stenly във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 24-08-10, 02:03
  4. Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !
    От 6pek във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-10, 12:02
  5. Компютърни вируси атакуват по въздуха
    От Edin_Lud във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 26-03-06, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе