... Освен това да се хванем ли на бас дали ще спират климатика вечер?
... Освен това да се хванем ли на бас дали ще спират климатика вечер?
Точно в тази стая ,е за печат(ситопечат),незнам дали всички разбрахте,но съм забелязал ,че над 17гр. става за работа в зимните дни.
излагаш се ве човек.кви 500лв,за толкова пари само духалка,чекай касапа ще ти изпрати парички че поне една нокрийка да си вземеш.
Прати му ти, аз си имам други харчове.
Ама може и предложение да дадеш, междувременно.
Климатика не смятам да се изключва.
Имам още два така че знам, че зимата не се гасят.
Първо това гри го няма вече 12ка има налични 9ки второ имам клиент който в стая на панелен блок реши да се топли с такъв и само ядове ми докара защото не разбират от дума че за 500лв няма вече топлещ климатик,
Много точно казано!Първоначално публикувано от Mega
Аз живея в къща и знам за какво става въпрос.
Бабите и дядовците ни не са се топлили с климатициПървоначално публикувано от babati
Човека казва, че в момента се топли с калорифер и долу-горе нещата се получават Имай на предви, че този калорифер е поне 4кв.
Аз поне не се сещам за климатик от 500лв. който да отдава такава мощност при такива външни t. каквито са в момента -10-20 гр.
Поправете ме ако греша!
Отовра на Kasap -а е неприятен, но точен
IFF, виж има стари Мидеи, които топлят, но колегите да ти кажат моделите. Ако намериш нещо на старо.
Аз пиша нещо за последно по темата:P Какъвто и климатик да вземе за 500 лева, ще си го избие за 2-3 години При наличие на допълнителен отоплителен уред квадратурата, която трябва да топли климатикът, ще се намаля. Така машината ще се тормози по-малко, реално няма да отоплява 30 квадрата, ще си почива... Поради наличието на допълнителен отоплителен уред срокът, за който ще се избие климата ще е по-голям, но парите пак ще се избият. Задължително трябва да се сложат таванки и климатикът да се сложи на завет.
Щом ГРИИ-то не става, нека е Панасоник. Поне е доказал се климатик и има двуредов топлообменник.
4kW нека да е! 2-3 от климатика, 1-2 от конвектор да речем... Или пак от същия калорифер... Двете машини взаимно ще си облекчават работата, като климатикът ще облекчава и джоба на човека.
Амин!
Искам ясно да кажа ,че не на всяка цена трябва,да се намери климатик за 500лв и да топли перфектно,но забелязах ,че има такива в този ценови диапазон,а колкото до резултата,това Вие ще ме посаветвате за този или онзи модел, и изобщо дали си струва въобще да се пробва,или сигурното ,а именно догодина повечко парички и без въпроси от този род.
Babati, не забравяй, че този Panasonic под 650-700 лв. не може да се пипне. Не ме гледай мен, мен ми е почти подарък от колеги.
Eто този беше нали?
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TzWBoMXDigN
IFF, надявам се 500 само за климата, отделно монтаж?
Само за пример: http://prodavalnik.com/klimatik-midea-12-i2060211
Пазариш се за цената и така. Ако не събираш пари за нещо ново и работещо. Колегите с японските машини ако имат нещо може да предложат без много екстри ...
IFF, това е просто един форум и си пишем разни неща тука... Ама парите са си твои. Не ги давай за глупости.