Колеги здравейте.
Имам нужда от съвет и насока в избора на климатици за собственото си жилище.
Помещенията които ще се отопляват/охлаждат се намират в Еднофамилна жилищна сграда гр.Поморие ,Област Бургас.
Последен етаж,топлен отдоло.Поради скосения таван средната височина не е 2.5/2.6м а h=2м и това редуцира значително кубатурата на стаите.Етажа ще е разделен на две зони:
Хол/Всекидневна с кухненски бокс и коридор- 52м2/93м3,преминаването от помещенията е посредством сводове (няма врати) ,Юго-източно изложение и
Спалня 18м2/33м3 ,Юго-западно изложение.Северна външна стена нямам,вътрешна-обърната към стълбищната клетка.
Дограмата е PVC стъклопакет (около 6м2 за Хола/Всекидневната и 3м2 за Спалнята).
На този етап само Южната стена е изолирана с 5см EPS,Източната и Западната са със височиан от 1м и до този момент не са топлоизолирани.Тавана освен въздушната възглавница между ОСБ-то и ламперията има 2см EPS.
Бюджета които съм заделил е около 1800-2000лв за "Климатик 1" (червената зона) и 800-1000лв за "Климатик 2" (зелената зона).
На схемата се вижда разоложението както на помещенията така и на климатиците.
Надявам се не съм прекалил с ненужните факти,но по-добре зададен въпрос ,води до по-правилни отговори.