Здравейте, извинявам се за това че не съм изчел всички теми във форума, но за няколко часа ровене и четене тотално се обърках затова ще карам направо ...
Предстои ми съвсем скоро да ми завършат новостроящия апартамент и ще трябва да се замисля за комплексно решение за отопление, вентилация, охлаждане и контрол над всичко това с цел икономия и баланс.
Апартамента е на последен етаж, с изцяло южно изложение. Състои се от хол+кухня ( 25 а след остъкляване 30 кв.м. ) спалня ( 9 - след остъкляване 12 кв.м ) детска стая - 12 кв.м. баня 4 кв.м. балкон 9 кв.м. който е един пред всяка стая.
Района в който ми предстои да живея няма локално парно, но е газифициран.
Това, което искам да направя е да имам евентуално газово котле + 3 климатика в стаите, които да бъдат свързани с едно външно тяло ( поради липса на място за монтаж на 3 тела към всяка стая. ) на каква марка климатици да се спра ?
1.Възможно ли е да бъде изградена фотоволтарична система, която да захранва климатиците ? ( каква да бъде тя, с какви мощности ? )
2.Възможно ли е газовото котле и/или климатиците да бъдат управлявани дистанционно /отдалечено - примерно през интернет - т.е. когато си тръгвам от работа и преценя че е искам да пусна нещо - то да го направя от офиса ?
3. На какво газово котле като марка да се спра ? като се има в предвид, че имам да отоплявам 3 те помещения + топла вода за кухня и баня ( тук тотално не съм запознат, но най важното според мен е да е проста технология с малко части т.е. колкото по малко части, толкова по редки ремонти и възможност за дефект)
Благодаря предварително на всички, които ще ми помогнат да се насоча към това, което искам да направя, и да преценя до колко желанията ми са реализируеми.
Извинявам се, ако някъде по темите има отговор на поставените от мен въпроси.
Възможно е изобщо да не се слага газово котле, а отоплението и охлаждането да бъде от климатиците, а за топла вода да се монтира соларен панел + бойлер, но незнам през зимата как ще топли водата и до колко ще бъде ефективна цялата система