Миланов, след като си доволен от Мега, ZM-S-a от кого е? Не ползваш ли една и съща фирма? За втори/трети климатик има намаление, поне при нас.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Миланов, след като си доволен от Мега, ZM-S-a от кого е? Не ползваш ли една и съща фирма? За втори/трети климатик има намаление, поне при нас.
Оказа се плетеница от арматура, явно в краищата панелките са подсилени. Алтернативата беше нов отвор изместен навътре, но тръбният път ставаше с повече чупки докато сега е прав. Може би около 5-10 см. тръбите не са в изолация, останалата част си е изолирана и бандажирана. Ако го бях осмислил това с кабела можеше да се прекара през допълнителен отвор с диаметър 10-12mm.
Към ivan74 , еми по стечение на обстоятелствата така се случи, малко набързо. Като цяло съм доволен от монтажа, дано и от климатика да няма изненади.
Изумявам се как може да имаш монтаж от Мега и после да си доволен от тази мърлящина на снимката и тръбен път без изолация?
Кажи според тебе ще се стопи ли изолацията на кабела?
Този пост е редактиран от milanov; 12-07-16 в 22:57.
Няма да се стопи, но ако е близо до тръбите и има зимата постоянна топлина изолацията на кабела ще остарее преждевременно/по-бързо в сравнение със случая когато има поставена правилно изолация.
Имахме преди 20-на години сателитна антена на покрива.До нея имаше кабел.За около 5 години от слънцето и топлината лятото кабела започна да се рони и да се влошава качеството на сигнала.
Това което е там не можеш да го "оправиш" сам.Иска си ново разскачане на тръбите и т.н.
Не го мисли толкова.Докато дойде време да сменяш кабела може да решиш да сменяш климатика...
Отделно на някоя от профилактиките след 5-6 години можеш да поискаш да ти сменят кабела с нов.
Този пост е редактиран от justify; 12-07-16 в 23:04.
То ако е вътре, Миланов трябва да е незрящ.
Вътре в стаята. Стената е дебела около 20см. От външната страна е напъхана изолацията на повече от половината от дебелината на стената, така че остават около 10см. без изолация. Едно парче тапет с малко неутрален силикон и ако няма да има достъп на въздух може би няма да има конденз.
- - - - - - - - - -
Е нищо не каза. Отлепен е малко тапета, като го наведеш се вижда това на снимката, като го пуснеш нищо не се вижда. Да направя едно клипче...
По неравномерно отлюспената мазилка, съдя за липса на подходящ пробивен инструмент , тръбите и кабелите са пуснати голи в пробити, вероятно с пилотна видия, отвори. Не всяка фирма разполага с подходящата техника, мяза на безплатен монтаж!
Ето една дупка 43см. в двоен панел с много арматура която ми отне 1 час за направата и:
Така е. Отвора се дупчи отвън на вътре по мое изискване. Предпочитам отлепен тапет и малко паднала мазилка отколкото прахоляк в стаята. Рязането на арматурата също е нежелателно. Монтажа не ми е безплатен.
Не е в края,но щом по твое желание е направен отвора така монтажниците нямат вина в случея.