Миланов, след като си доволен от Мега, ZM-S-a от кого е? Не ползваш ли една и съща фирма? За втори/трети климатик има намаление, поне при нас.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Миланов, след като си доволен от Мега, ZM-S-a от кого е? Не ползваш ли една и съща фирма? За втори/трети климатик има намаление, поне при нас.
Оказа се плетеница от арматура, явно в краищата панелките са подсилени. Алтернативата беше нов отвор изместен навътре, но тръбният път ставаше с повече чупки докато сега е прав. Може би около 5-10 см. тръбите не са в изолация, останалата част си е изолирана и бандажирана. Ако го бях осмислил това с кабела можеше да се прекара през допълнителен отвор с диаметър 10-12mm.
Към ivan74 , еми по стечение на обстоятелствата така се случи, малко набързо. Като цяло съм доволен от монтажа, дано и от климатика да няма изненади.![]()
Изумявам се как може да имаш монтаж от Мега и после да си доволен от тази мърлящина на снимката и тръбен път без изолация?
Кажи според тебе ще се стопи ли изолацията на кабела?
Този пост е редактиран от milanov; 12-07-16 в 22:57.
Няма да се стопи, но ако е близо до тръбите и има зимата постоянна топлина изолацията на кабела ще остарее преждевременно/по-бързо в сравнение със случая когато има поставена правилно изолация.
Имахме преди 20-на години сателитна антена на покрива.До нея имаше кабел.За около 5 години от слънцето и топлината лятото кабела започна да се рони и да се влошава качеството на сигнала.
Това което е там не можеш да го "оправиш" сам.Иска си ново разскачане на тръбите и т.н.
Не го мисли толкова.Докато дойде време да сменяш кабела може да решиш да сменяш климатика...
Отделно на някоя от профилактиките след 5-6 години можеш да поискаш да ти сменят кабела с нов.
Този пост е редактиран от justify; 12-07-16 в 23:04.
То ако е вътре, Миланов трябва да е незрящ.
Вътре в стаята. Стената е дебела около 20см. От външната страна е напъхана изолацията на повече от половината от дебелината на стената, така че остават около 10см. без изолация. Едно парче тапет с малко неутрален силикон и ако няма да има достъп на въздух може би няма да има конденз.
- - - - - - - - - -
Е нищо не каза. Отлепен е малко тапета, като го наведеш се вижда това на снимката, като го пуснеш нищо не се вижда. Да направя едно клипче...![]()
По неравномерно отлюспената мазилка, съдя за липса на подходящ пробивен инструмент , тръбите и кабелите са пуснати голи в пробити, вероятно с пилотна видия, отвори. Не всяка фирма разполага с подходящата техника, мяза на безплатен монтаж!
Ето една дупка 43см. в двоен панел с много арматура която ми отне 1 час за направата и:
Така е. Отвора се дупчи отвън на вътре по мое изискване. Предпочитам отлепен тапет и малко паднала мазилка отколкото прахоляк в стаята. Рязането на арматурата също е нежелателно. Монтажа не ми е безплатен.
Не е в края,но щом по твое желание е направен отвора така монтажниците нямат вина в случея.