Та решил съм да си правя парно отопление с камина и имам някои груби сметки ,но все пак дайте съвет,каква мощност трябва да заложа за80л. бойлер(за затопляне на водата) ,като предварително съм сметнал мощноста на радиаторите?
Та решил съм да си правя парно отопление с камина и имам някои груби сметки ,но все пак дайте съвет,каква мощност трябва да заложа за80л. бойлер(за затопляне на водата) ,като предварително съм сметнал мощноста на радиаторите?
Орентирай се според електрическите бойлери.Дали серпентина ще отдава тази мощност или нагревател няма значение.Кеф ти 2 кеф ти 3 кв.Въпроса е дали серпентината ще може да отдаде тази мощност.С намаляване на температурната разлика на водата в серпентината и в бойлера отдаваната мощност намалява.А парното не трябва да завираПървоначално публикувано от dilianclima
В ръководството на бойлера са дадени киловатите - примерно 1-5кв. Това означава,че при първоначално включване, когато водата в боилера е например 4градуса, консумацията ще е 5кв, а при намаляване на темп. разлика, консумацията спада дори до 0кв. Това е малко неудобство, защото в един момент голяма част от мощността на водната риза отива за подгряване на бойлера, а в друг момент - почти никаква. Така за радиаторите подаваната мощност е различна и системата трябва да е сметната и в двата случая.
// Извинявам се за късния отговор, но половин месец нямах нет !