Та решил съм да си правя парно отопление с камина и имам някои груби сметки ,но все пак дайте съвет,каква мощност трябва да заложа за80л. бойлер(за затопляне на водата) ,като предварително съм сметнал мощноста на радиаторите?![]()
Та решил съм да си правя парно отопление с камина и имам някои груби сметки ,но все пак дайте съвет,каква мощност трябва да заложа за80л. бойлер(за затопляне на водата) ,като предварително съм сметнал мощноста на радиаторите?![]()
Орентирай се според електрическите бойлери.Дали серпентина ще отдава тази мощност или нагревател няма значение.Кеф ти 2 кеф ти 3 кв.Въпроса е дали серпентината ще може да отдаде тази мощност.С намаляване на температурната разлика на водата в серпентината и в бойлера отдаваната мощност намалява.А парното не трябва да завираПървоначално публикувано от dilianclima
В ръководството на бойлера са дадени киловатите - примерно 1-5кв. Това означава,че при първоначално включване, когато водата в боилера е например 4градуса, консумацията ще е 5кв, а при намаляване на темп. разлика, консумацията спада дори до 0кв. Това е малко неудобство, защото в един момент голяма част от мощността на водната риза отива за подгряване на бойлера, а в друг момент - почти никаква. Така за радиаторите подаваната мощност е различна и системата трябва да е сметната и в двата случая.
// Извинявам се за късния отговор, но половин месец нямах нет!