Помпата е с две скорости,системата е с Прити отворен тип.На бърза или бавна скорост да я включа?Не усещам разлика.
Помпата е с две скорости,системата е с Прити отворен тип.На бърза или бавна скорост да я включа?Не усещам разлика.
Щом не усещаш разлика, значи я слагай на 1-ва скорост, защото е по-малка консумацията.
Слага се на най-ниската възможна скорост. Ако няма проблеми на първа скорост, оставяш я на първа
нещо си оплел конците степените на помпата опрделят дебита на топлоносителя в инсталацията при твоя случай сигурно си монтирал помпа която е сериозно преоразмерена
Недей да плашиш човекаПървоначално публикувано от terayon
, какво толкова е "оплел конците".
"степените на помпата опрделят дебита на топлоносителя в инсталацията" - тогава колко е дебита на топлоносителя в инсталация, която е изградена БЕЗ помпа?![]()
Грундфос с две скорости . Белият превключвател перпендикулярно или под ъгъл спрямо външната стена на помпата?( Градски Пламен Петров, започнах да броя правописни грешки , но ти ме отказа тотално ! А бе човек , големи и малки букви,препинателни знаци и т.н., граматически ужас ! Нищо не е преоразмерено,а си работи добре.Отвън е минус 6,а аз съм бос и по къс ръкав.Смяната на скоростта ще ме накара ли да съм по дребни гащи?Пък и някой да ми казва , че съм оплел конци ми идва в повече.Аз нищо не монтирам,отдавна съм на ниво инвеститор.)Това в скобите е само за градския терайон или нещо подобно.НЕ ПИШИ !НЕ ИСКАМ ДА ТИ ЧЕТА МОЗЪЦИТЕ!
Явно не си разбрал, че се шегувам с това, което си написал.Първоначално публикувано от terayon
![]()
Не се отнася за теб,като четеш бъди внимателен!Ако можеш отговори на въпроса!
Мисля че си е точно за мен, защото иска схема на "гравитачна инсталация", явно някой друг не е "внимателен" при четенеПървоначално публикувано от зоро
Относно въпроса ти, от който не става ясно какво точно искаш (бърза или бавна скорост), отговор може да намериш тук: http://www.bgtherm.com/products.htm#...stic/grundfos/Първоначално публикувано от зоро
или тук: http://www.grundfos.bg/web/Homebg.ns...256C3100536CC0
като си избереш точната помпа, ще намериш доста информация.![]()