Доколкото знам може би най-добре е скорост на FAN да бъде на AUTO. Но на MITSUBISHI Heavy
SRK / SRC ZJX-S серията пише че на LOW e най- икономичен. Какво искат да кажат?
Доколкото знам може би най-добре е скорост на FAN да бъде на AUTO. Но на MITSUBISHI Heavy
SRK / SRC ZJX-S серията пише че на LOW e най- икономичен. Какво искат да кажат?
Доколкото аз знам, марката си има собствен раздел в който вече сте задали същия този въпрос - https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...D0%B0-fan.html и където вече сте получили някакъв отговор , така че няма нужда да се ос..ра целия форум с едно и също питане !
Искат да кажат, че тогава върши най-малко работа. Ако е изключен от щепсела, става абсолютно икономичен.
kaki, не си задал правилно въпроса. Ето отговора : Ако навън е примерно +10, какъвто и да е fan-а, е икономичен. Обаче ако навън е -10, колкото е по-силна вентилацията, толкова е по-икономичен. Демек на high е най-тънкаж. Но готов ли си да запееш с Лили Иванова : ВЕЕЕТРОООВЕЕЕ
kaki , ZIX-a (ZJX-a) ако е в по-голямо помещение работи по-добре на ръчен вентилатор на макс. Той пак го намаля сам, но значително разрежда и без това малкото дефрости. Аз предпочитам нощем да ми на Auto, през деня на ръчен на последна степен. След достигане на заданието, машината пак го намаля сама, но се държи по-добре.
А, значи не съм си внушавал. Понеже на LG нямам ауто, и го пускам на 3 или 4-та степен да духа, но гледам, че в началото духа силно, а след това слабо, макар че е на 4-та степен примерно. Значи климите сами си регулират турбините така ли? Това което им задаваш е само максимално? По-скоро някакъв range.
Регулират, защото като свали мощността, температурата на изходящата струя пада. Ако духа силно ще я усещаш като студена.
По-силен вентилатор = по-голям топлопренос => по-чести дефрости! Всички други трактовки са чиста метафизика и алхимия.
По-силен вентилатор = по-голям топлопренос /но чрез по-голям обем въздух, и с по-малка температурна разлика/ => по-РЕДКИ дефрости. Както каза чиста, но ФИЗИКА.
Симьонов, ти сигурен ли си, че знаеш кое точно от двете тела на климатизатора ти прави дефрост зимата?
Ми в предвид как се "обледенява" вътрешното тяло на Шарпа когато размразява отвън, ми се появяват съмнения в тази насока.
П.С. Не съм руснак само да добавя![]()
Айде да се пробвам и аз на лотарията: Силен вентилатор=студена вътрешна пита=топълоще по студена външна, понеже на компресора му става по-лесно да нагнетява фреонец вътре, ама го взема от външната пита, където налягането става още по ниско. Я да видим, оцелих ли.
Именно по силния вентилатор поддържа по-голяма температурна разлика между постъпващия въздух и вътрешната пита, от там и по добрия топлообмен, по студената външна пита и по-бързото заскрежаване.
Този пост е редактиран от kalcheff1; 20-12-13 в 15:39.