В паспорта трябва да пише. За различните марки и модели варира 0.3-0.5 бара.
В паспорта трябва да пише. За различните марки и модели варира 0.3-0.5 бара.
Имах ме газов бойлер повече от 20г-захранващ баня и кухня. Махнах го.Двама с дете. Реален разход три бутилки всяка е по 10кг или приблизително 18 литра. Цена на бутилка газ около 23лв.
Сложих проточен бойлер две степени зимна 13.5 kw и лятна 9.5kw. Разкош както при газовия.Можеш да си сметниш разходите/зимата на 9.5kw e малко/.Трябва обаче да имаш мин.налягане 3 бара.
Дублирал съм системата и с един 80 литров.
Не препоръчвам газов бойлер.Много скъпо,хамалогия с бутилките,трябва да следиш гумичките на бутилките да не са напукани.Понякога малкия пламък угасва,детето не може да запали бойлера и ред други.
- - - - - - - - - -
Газовия бойлер не трябва да бъде в баня,кухня, жилищно помещение.Има случаи при определени климатични условия се връщат газове и се стига до отравяния.Също и при технически проблем.Най добре в мокро помещение,тоалетна тераса.Трябва да има отдушник.Пропан бутана е тежък за разлика от природния газ и се натрупва.
zeroww моят разход също не е теоретичен, семейството ми е четиричленно и банята се ползва всекидневно и не особено икономично, през по-голямата част от годината една бутилка стига за повече от месец. Имал съм ел. проточен бойлер и дебита на топла вода в сравнение с дебита при газовият който е с НОМИНАЛНА мощност от почти 18 kW е несравним! Когато уреда е качествен и монтажа е професионален мястото за безпокойство не е по- голямо от това при електрическите бойлери. Дебит и температура на водата съответно икономичност са в полза на газовият бойлер! Всичко друго е субективно мнение.
П.П. Какви газове да се върнат бе мен, това да не е камина![]()