Здравейте на всички.
Предстои ме частичен ремонт в жилището и се налага да направя избор между нов електрически бойлер [хоризонтален] или газов, проточен, на пропан-бутан.
Интересува ме единствено има ли икономическа изгода от покупката и монтирането на газов бойлер при сегашното съотношение на цените и разхода.
Бойлера който съм избрал е възможно най-евтиния, а именно Bosh Therm 4000. Техническа спецификация ТУК.
Цената му е 359 лева. Още стотина лева ще платя за монтаж, тъй като ще бъде с известни особености.
Та, моля за съвет, особено ако някой има личен опит в използването на подобен бойлер.
Струва ли си, по изгодно ли е покупката и използването му в сравнение с електрическият бойлер.
Последният в къщи, почти не се спира.
Смущаващ ми се струва максималният разход от 1.7 килограма на час, което е около 3 литра или 3.60 лева. На час.
Съгласен съм, че бойлера няма да работи на максимална мощност и ползването му ще е не повече от 30 минути на ден, но все пак ... сега при почти постоянно пуснат бойлер, разходите ми за ток никога не са надвишавали 70 лева.
Може би аз нещо не смятам както трябва или нещо ми убягва.
Споделете вашите впечатления.
Моля, не ми давайте съвети за по-технологични газови бойлери.
Въпроса ми свързан конкретно с този.