през гофре ли минава кабела ?
малко монтажна пяна в гофрето и околу може да помогне...
през гофре ли минава кабела ?
малко монтажна пяна в гофрето и околу може да помогне...
Най-простия начин с който да закърпиш положението на първо време е със силикон.Вадиш контакта и всичките му чаркове и уплътняваш със силикон.
ЛОШОТО е че ако го пипаш, независимо дали ще се получи или не след това трудно ще можеш да обясниш/докажеш защо не си изчакал строителя и дали дименето не е причинено от теб.
Аз имах подобен случай в предишния апартамент -непоносима миризма всяка вечер. Имаше пукнатина на мазилката на комина по-тясна от косъм. Залепих върху нея алуминиево фолио с размери около 50х80см (само по краищата с изолирбанд). Фолиото се издуваше от налягането на газовете, но миризмата не изчезна. Реших проблема като навих комшийката да си купи климатици.
Какво стана с проблема ? Намерихте ли решение ? Нека кажа как се оправя това в панелките . Ремонта почва от ком6ията под вас. Изкъртва се неговия комин в горната част и оттам се виждат едни огромни фуги пътеки в междуетажната плоча. Просто коминното тяло не е цяло а почва от пода на всеки и стига до тавана му. Така междуетажно тръгват едни фуги и дима у вас може да излиза изпод первазите контактите и къде ли не. Та този отдолу като разкърти коминното тяло се измазват всички видими фуги до началото на вашия под. Ако този под вас запецне отивате на вариант Б - торбата с цимент или флакон пяна в комина .
Здравейте,
И аз имам проблем с комина. Живея на 6 от 7 етажна панелка. Комшията под мен пали печка и започва леко да намирисва. В момента като включа аспиратора в кухнята и става ЛОШОООО. Правих ремонт на апартамента миналото лято ( тогава го купих ) и комина е облечен с гипсокартон. Снощи реших да намеря проблема. Зазидах ревизията ( или както му се казва там където трябва да се включа в комина ), но продължава да мирише. Махнах перваза и направих малка дупка и започна да духа и мирише многоо. Започнах да къртя картона и забелязах, че има на места фуги между комина и стените между 4 и 7 см и от там духа и мирише. Били са измазани с гипс когато е строен блока. Моля за помощ как да се справя с проблема. Ако напълня тези фуги ще спре ли да мирише? Да ли има пукнатина или фуга при снаждането на двете комини тела и как могат да се оправят?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
един роднина имаше подобен проблем преди години, като се наложи да свали мазилката по височината на целия комин, след което го измаза наново с някакъв специален цимент с добавки, някъде около 50 лв торбата (ако си спомням правилно)
имаш ли оставена фуга между коминни тела, май само това е спасението
освен ако не събориш целия комин да го иззидаш наново, което определено не е работа...
С течение на времето панелите се разместват .Най -добре е да си намериш майстор, който разбира.
От разместените панели се появяват дупки/фуги, които с времето стават все по-големи.
Като за начало ако искаш да опиташ сам трябва да махнеш всички прагове около комина и да махнеш тапета в ъглите, за да видиш дали има дупки под него.
Но и да няма цялото коминно тяло и горе и долу по ъглите трябва да ги запълниш, но не с гипс или цимент, а с гъвкаво лепило от рода на терафлекса - лепило за плочки за баня.
Най-важното е да се уплътнят всички дупки, като преди това се зачисти всичко в ъглите на комина и ако има пукнатини да се изрони каквото може и след това да се запълни с терафлекс.
Не че не може да се запълни и със силикон - и познати с такъв случай имам, силиконът мисля беше термоустойчив, но според мен силиконът не е добро решение, а е просто "Закърпване" на положението, особено ако е зима.
Важно е лепилото да е гъвкаво, за да може ако продължи да се разместват /разширяват пукнатините и фугите това гъвкаво лепило да "поеме" част от тези разширявания и да се "разтегне/ли" доколкото има способност за това.
Има и случаи с изцяло ново "зидане" на комина, ама това е "последно средство".
Викнете коминочистач преди да сте се натровили. Също така се снабдете с детектор за въглероден оксид.
Опитай се да разбереш, дали комшията ти е включил комина си в твоят отдушник. В последните 20-ина години при извършване на ремонти в апартаменти се използват всевъзможни начини за увеличаване на жилищната площ.
Демек - байпаст.