Здравейте, съседите от първия етаж са си поставили камина от която сега моят апартамент мирише като че съм запалил огън в стаята ..видях че излиза дим от един от контактите...дайте съвет с какво да го запуша ?
Здравейте, съседите от първия етаж са си поставили камина от която сега моят апартамент мирише като че съм запалил огън в стаята ..видях че излиза дим от един от контактите...дайте съвет с какво да го запуша ?
съжалявам за откровеността, но си яката загазил
най-честите проблеми, водещи до пушещи комини са два:
1. неизползване на специалните коминни тела при иззиждането на комина
2. луфтове при полагането на въпросните тела
и в двата случая проблемът е зверски. ако имаш само луфтове (по-добрият вариант), самата ти мазилка ще започне да си променя цвета там, където е въпросният луфт. грабваш се, изкъртваш мазилката си, стигаш до луфта и го запълваш, както си му е реда
ако изобщо пък не си с истински коминни тела, тогава честно казано си много пре*бан (простете академичния ми език
там вече окърпване и изолации не помагат и мен ако питаш, плащаш на съседа 2 седмици да се грее на ток, а ти викаш зидари и мазачи, срутваш височината на комина в твоя апартамент и иззиждаш нов с истински коминни тела.
P.S. само да допълня, че не приказвам наизуст, а в апартамента на сестра ми имахме случая с луфтовете - десетина кръпки с обща дължина няколко метра
Гледам димът излиза от контакта-ако го запуша няма ли да се пооправи малко.
за да стигне димът от комина до контакта как мислиш? откъде е минал и дали няма да си намери друга пробойна към стаята?
така е, това до какъв извод води? добрия или лошия вариант?
към какъв специалист да се обърна-да дойде, да направи оглед, констатациия и да даде оптималното решение?
по-скоро мисля, че ще е зейнала фуга, след като е единично димене....
обаче никой на света не може да ти каже със сигурност откъде минава димът, защото все пак е дим
или гледаш за потъмняване на мазилката си някъде, или дереш цялата мазилка и чакаш да ти продими пред очите
чак толкова ли е нетърпимо?
Само кардинално може да се реши проблема - с къртене.Кажи в какво си - в къща, апартамент.Първо разкърти в основата на комина и пода, обикновено там връзката е най-лоша.Най-добре е да разкъртиш целия комин и да се изолира по цялата дължина, защото може да избие и на други места.
в апартамент съм..колко горе долу излиза един такъв ремонт
Я преди да почнеш да къртиш комина, да вземеш да се убедиш, че наистина дима е от камината на комшията. Щото може например самия контакт да е скапан и да си дими той.
НЕ, не не е конткта
Като купих апартамента още се осещаше. Но после спря защото стана топло и сега наново
В такъв случай ( а вече има няколко в нашия блок) действаме по следния начин: Обаждаш се на съседа и му показваш че дими, ако иска да продължава да си ползва камината да вземе мерки - ремонт за негова сметка или за сметка на всички от блока( водят се общи части), но второто е мисия невъзможна или да се откаже от нея. В противен случай (имаме вече два такива) отива се на покрива с една торба цимент пуска се в комина и се излива една кофа вода.... и проблема е решен веднъж за винаги.
Ако е ново строителство (до 5 години) викай строителя да си оправи проблема, освен ако не е фалирал покрай кризата.Първоначално публикувано от LEGAL
Аз имах такъв апартамент + фалирал строител и се наложи сам да си оправям комина - бутане на мазилката, замазване на фугите на коминните тела и нова мазилка и шпакловка.
При мен "гръб" на комина беше противоземетръсната шайба, опасявам се че при теб е тухлена стена и пушека се промъква през кухините до контакта и ще се наложи пренареждане на коминните тела.
Строителя вече няколко пъти го търсим, но ...нищо не предприема. За това искам да ме насочите, към кого точно да се обърна за да констатира от къде точно влиза димът. Това, с цел в поканата към строителя да се опише фактологията констатирана точно, от точен човек?
Чакай де твоят апртамент не е ли "втора употреба" тоест купил си го не от строителя, а от собственик?Първоначално публикувано от LEGAL
Ако е стар апартамент, какъв строител???
Не, купен е от строител - на 2 г е сградата