Резултати от 1 до 3 от общо 3

Въпрос за отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    22
    #1

    Въпрос за отопление

    Здравейте,

    зачетох се аз тук и виждам че има доста интересни неща,та въпросът ми е:

    Аз като живея на 1 етаж в блок и сме на бойлери нямаме топла вода но имаме парно,и съвсем случайно мазето ми е точно под банята и тоалетните на целия вход а също така и канализацията,та не мога ли аз с некви кондензатори,турболатори и тн,да заменя аз тръбите на канализацията целият вход като се къпе изтича топла вода в нея,аз да хвана тази топлина и да си подгрявам електрическият боилер.

    Въртят ми се някви идеи но нали не разбирам много та реших да попитам тук специалистите.също в банята ми минават две дебели тръби за парното.Но не искам да се краде вода и тн,а просто да хвана тази топлина кадето се губи.

    Благодаря

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #2

    Re:Въпрос за отопление

    То и аз така, идеи много, ама понятие си нямам как ще стане Струва ми се много сложно, трудо- и капиталоемко това, с оползотворяването на отпадната вода. И все пак, мазата с парно е много топла, нали ? Колко градуса е там долу, + 15 ? Смятай ако турнеш външното тяло в общото помещение, или в твоята маза в по-лошия случай, каква ефективност ще изкараш зимата. Хората са много скептични, както ще видиш в тази тема https://forum.setcombg.com/index.php...,41381.14.html , но аз не виждам никакъв проблем, който да е нерешим. И все пак трябва да се налеят $$. Чудех се дали целия първи етаж не можете да се кооперирате, е тогава е истинската избивка. Разбира се със топлинното и водното счетоводство ще видите зор, ако искате всеки да плаща колкото е потребил или делите направо всичко на 2 или на 3 и готово ! Иначе докато изплатиш тези 1000 и косур кинта за термопомпения болер ще минат години. А така давате по някоко стотака 2-3 апартамента и съоръжението се ползва много по-ефективно. Как ти се вижда това ? Дано да нямаш стиснати или ограничени комшии иначи си обречен на провал.
    Който живее на последния и на първия етаж трябва да се възползва от позитивните възможности, а не само да е прецакан - всички да му хлопат като се качват в асансьора на ет1 или да му теква покрива, като е на 8 ет.

  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    2
    #3

    Re:Въпрос за отопление

    Chano, един съвет само: не се заигравай с тръбите от парното, защото всичко, което монтираш по тръбите с цел да осъществиш топлообмен в жилището се счита за консуматор и тогава или си плащаш на счетоводните фирми (съответно Топлофикация) или се водиш, че крадеш енергия. Има и нормативна база с която се определят отоплителните тела (стандартизация), които се монтират в твоя тип жилище.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Подово отопление на газ
    От LiviuCatan във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 27-06-14, 21:00
  2. Отопление на газ / отопление с климатик?
    От VD във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 14
    Последно: 22-01-13, 20:57
  3. Отопление на 35 квадрата
    От nixxon във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 39
    Последно: 03-02-12, 11:26
  4. Отопление на хол
    От yoyo1 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 15
    Последно: 29-10-10, 00:47
  5. Отопление на басейн ?
    От vanko68 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 8
    Последно: 21-06-09, 02:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе