От няколко месеца имаме в къщи странен проблем с топлата вода.
Да уточня схемата:
1- Соларен панел загрява 150 л бойлер.
2-Загрятата вода от "соларния" бойлер влиза като "студена" в газовия бойлер (60 литра), който я дозагрява до зададената му температура
3-Дозагрятата вода от газовия бойлер излиза като гореща вода от чешмата.

Дотук добре, но от 3-4 месеца забелязахме, че като пуснем топлата вода от чешмите и първоначално тръгва гореща вода, а след 2-3 литра започва да тече хладка вода (около 30 градуса)! Като поизтече , пак започва да тече гореща, по някое време пак тръгва студена и т.н.
А в същото време виждам че в "соларния" бойлер водата е с температура 40-50-60 градуса, което значи че би трябвало да ми излиза от чешмата с такава температура.

До преди няколко месеца всичко си беше наред - щом имам 40-50 градуса вода в "соларния" бойлер, значи от чешмата ми тече задължително гореща вода постоянно! А сега ситуацията е с гореописания проблем в двете бани (в душовете и в чешмите) както и в чешмата в кухнята.
В същото време установих, че от газовия бойлер излиза гореща вода - изходната тръба е гореща. Как тогава тази гореща вода стига до мен студена? Мислех си че може да е проблем на смесителната батерия (да не смесва добре), но как тогава се появи едновременно проблема в два душа и две чешми?