Здравейте,
Мисля да минавам на газово отопление, но имам следният проблем: Апартаментът е три стаи една до друга с еднакво изложение и трите са с дограма която обхваща ширината на цялата външна стена. Надявам се да разбирате ситуацията. До колкото разбрах газовият котел трябва да се монтира на външна стена, за да извежда изгорелите газове директно навън, а не в общият комин на блока. В случая това не е възможно. Малко съм бос в тази сфера, но предполагам че трябва да има някаква алтернатива. Идеи?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

. Ако под прозорците имаш поне 1,10м - можеш да монтираш котела ниско долу, макар да е неудобно за обслужване. Друг вариант е на реда на кухненските шкафове, най-близо до прозореца, като комина излиза през стъклопакета. За целта той се сваля и се носи на стъклар - той го отваря, разпробива отвори на двете стъкла ф110 и после го сглобява наново. Така или иначе би трябвало кухнята да заема едната стена? И третият вариант е в термошкаф на терасата.
. Ако под прозорците имаш поне 1,10м - можеш да монтираш котела ниско долу, макар да е неудобно за обслужване. Друг вариант е на реда на кухненските шкафове, най-близо до прозореца, като комина излиза през стъклопакета. За целта той се сваля и се носи на стъклар - той го отваря, разпробива отвори на двете стъкла ф110 и после го сглобява наново. Така или иначе би трябвало кухнята да заема едната стена? И третият вариант е в термошкаф на терасата.
						 ...
...

Първоначално публикувано от Lazar
 Първоначално публикувано от Lazar