Резултати от 1 до 8 от общо 8

Котел на твърдо гориво

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Gorublene, Sofiya-Grad, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    1
    #1

    Котел на твърдо гориво

    Здравейте,
    Искам да попитам някой дали е запознат с котлите на Buderus? Мисля да си взема Logano g201 - 27 kW. Някой използва ли такъв котел?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #2

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    Ползвам такъв Solid 2000 B - Bosch Термотехника само че друга марка и удобството е горното зареждане.

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #3

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    Будерус е вече под шапката на Бош. Не знам дали някой внася в БГ модела от първия линк, но той със сигурност има много общо с този нов модел на Бош:
    Solid 3000 H - Bosch Термотехника
    Отливките и на двата се правят в заводите на Будерус в Германия, докато сглобката на втория се прави в Чехия. И аз като Владо обаче давам предимство на горното зареждане и непрекъсваемия цикъл при Solid B 2000

  5. Novice
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    5
    #4

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    Здравейте, бих искал да попита за мнение за няколко котела на твърдо гориво. За да не отварям нова тема във форума ще използвам тази на колегата. Ситуацията е такава, че искам да отоплявам триетажна къща която се намира във Банско, като отоплението е на дърва и въглища. Средно всеки етаж е около 110 квадрата разгъната площ. Това ще рече 4 стаи, 2 бани и коридор на етаж + 200 л. бойлер, като използваме и слънчеви колектори. В момента имаме съществуваща инсталация, но само на два от етажите. Сега трябва да включим и третия, но котелът който имаме в момента няма да е достатъчен да захрани и третия етаж. Е, дилемата е какъв котел да изберем, тъй като явно ще трябва да е по-мощен, около 70 kW. Всички мнения който четох до сега за мощните котли на Viadrus, Solitech Plus и други фирми не са много добре. Казват че каквито и да са, големите и мощни котли не са много качествени. Въпросът ми е, да препоръчате качествен котел на твърдо гориво, който ще си заслужава парите ? Ако имате нужда от повече информация ще отговарям.

  6. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    176
    #5

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    Трите етажа постоянно ли ще се обитават?
    Мисля, че 70 кв. е добро дошло, но за продавача или ако си само на дърва.
    Ако не се използват постоянно помещенията сложи на радиаторите термостатични вентили. Пробвай с настоящият котел, без да знаем какъв е.

  7. Novice
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    5
    #6

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    Да ще има случай в които цялата къща ще трябва да се отоплява. Примерно най-студените месеци, декември, януари. Наистина нищо не разбирам от отопление и инсталация и наистина не знам тези 70 kW които казват дали ще бъдат достатъчни. Иначе на всички радиатори има такива термостатични вентили. Тъй като не разбирам нищо от такива инсталации, по принцип има ли някаква формула по която се определя нужното количество енергия при избора на котел ? Да знам че е според радиаторите които има и бойлерите, но мисля че тези 70 kW са много. А и доколкото четох по принцип Viadrus не произвеждат и толкова мощни котли. Каква е причината и какво правят хората които имат по-големи инсталации и имат нужда от по - големи мощности? Предлаганите модели между които се двоумим са турските - RIMA и SOLITECH PLUS. Ако някои използва такъв котел с такава мощност и е доволен от него, нека сподели. Или предложения за други които сте чували, че са добри.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #7

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    70kW е твърде много дори и за неизолирана къща с дървена дограма през която вее.Тази къща има ли изолация?Продавачите ако слушаш може да ти предложат и 100кW,ама явно ги е досрамяло.Скоро ще влязат в сила евродирективи свързани с опазването на околната среда и отоплението с кюмюр ще бъде преустановено.Така че за тази къща,алтернативата е пелети.Ако не искаш да си зариваш двора с дърва.

  10. Novice
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    5
    #8

    Отговор: Котел на твърдо гориво

    Ами и аз си мисля че е много 70 kW. Да, имаме изолация по стандарт и сме с PVC дограма. А алтернативата с пелети на този етак ще ни излезне много скъпа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на котел на твърдо гориво
    От freakobg във форум Отопление
    Отговори: 103
    Последно: 13-10-15, 22:10
  2. Отговори: 4
    Последно: 09-01-14, 00:30
  3. Продавам котел на твърдо гориво 50 кв.
    От taurus75 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 17-07-12, 13:06
  4. Продавам котел на твърдо гориво
    От ivaylo_y във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 29-06-12, 15:20
  5. Котел на твърдо гориво
    От gorles във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 04-09-11, 20:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе