Здравейте, момичета и момчета, честита Ви нова година!!!
Прегледах на бързо форума, но не открих сродна тема и реших да отворя такава , за да ми отговорите на няколко въпроса относно моят казус.Естествено ако успея да заинтригувам някой от форума който разбира нещата.
И така покрай този студ и аз реших да се разведат с климата , въпреки че ми служи вярно вече 5 години и да премина на газово отопление.Вече две седмици Ви чета, мисля и смятам и в момента всичко ми е пълна каша.Живея в еднофамилна къща 60кв.м. отопляема площ. Три спални по 14,11,10 лв.м и всекидневна с бокс -преходни-18кв.м. височината е 2,50м., а и коридор около 8кв.м.Та въпроса ми е какви радиатори да сложа алуминиеви или панелни кои ще топлят повече.
Ето една моя скица непрофесионална за ориентир?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 4Одобрявам
4Одобрявам

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 
  Недей сравнявай 25 градуса на климатик и 25 на парно,разликата е огромна.В този форум никой  не поддържа такава температура.Аз държа 23,5-24 макс и като дойдат гости,викат тук е 30 градуса и не вярват.Сега по темата,панелните са поне 2  по евтини и аз ги предпочитам.Преди бях с алуминиеви, от тази година съм с панелни,панелните може би отдават малко повече, при по ниска температура.Препоръчвам турски Демир Докум или Старпан.За този малък апартамент по добре едноконтурен котел,предимствата са много,обсъждани са доста във форума.Поздрави, дано съм бил полезен.
Недей сравнявай 25 градуса на климатик и 25 на парно,разликата е огромна.В този форум никой  не поддържа такава температура.Аз държа 23,5-24 макс и като дойдат гости,викат тук е 30 градуса и не вярват.Сега по темата,панелните са поне 2  по евтини и аз ги предпочитам.Преди бях с алуминиеви, от тази година съм с панелни,панелните може би отдават малко повече, при по ниска температура.Препоръчвам турски Демир Докум или Старпан.За този малък апартамент по добре едноконтурен котел,предимствата са много,обсъждани са доста във форума.Поздрави, дано съм бил полезен.
						 Първоначално публикувано от I62
 Първоначално публикувано от I62 
 .Също съм и с хубава дограма-5камерна.На тавана и пода с 5см минерална вата и на климатика тази зима му помагам с духалка и само 23 градуса.И сега търся по добър вариант за стопляне като минах през домбас,пелети и накрая се спрях на газ- скъпа инвестиция но дано си заслужава.Поздрави
 .Също съм и с хубава дограма-5камерна.На тавана и пода с 5см минерална вата и на климатика тази зима му помагам с духалка и само 23 градуса.И сега търся по добър вариант за стопляне като минах през домбас,пелети и накрая се спрях на газ- скъпа инвестиция но дано си заслужава.Поздрави