Здравейте,
Започнал съм да стягам старата къща на село. Имам повечето необходими данни за изчисляване на топлинните загуби на къщата по метода от Термосиликат , но ми липсват доста основни параметри.
Моля за съвети и съдействие както винаги до сега съм получавал за привеждане на този стар уютен дом в един такъв модерен и отговарящ на изискванията в сегашно време.
Като за начало ми е необходимо потвърждение на коефициенти за топлопреминаване на различни видове остарели строителни материали, които вече не се срещат и се съмнявам, че съм предразположен към грешка:
Зидовете са от ръчно правени в калъпи печени плътни тухли със външна циментова мазилка с камъчета. Първият етаж зида е 45 см като мисля да изчисля с коефициент 0,600 w/кв.м К, а Вторият етаж е със ширина на зида 30 см и мисля да изчисля със 0.790 w/кв.м К
* Под /към земя и гредоред/каратаван от 2 ет. към 1 ет./ - 0.400 w/кв.м К
* Прозорци - /5 камерна, 2-ен стъклопакет Бяло-4 Сезона, 24 мм/ - 1.4 w/кв.м К
* Тавани /гредоред 1 ет. със ламперия от дъски, 2 ет. гредоред, към скатен покрив със измазана с кал и на варо-пясъчен р-р/ - 0.300 w/кв.м К . Като мисля да сложа гипсо-картонена конструкция със 5 см. Вата плочи на Кнауф - какъв би бил коефицента???
Моля за потвърждение или коригиране на посочените коефициенти.