Първоначално публикувано от
Lazar Ама, чакай сега - Първо - кой е казал да се забиеш на първата оферта? Напротив, говорихме за малкия и големия ПАЗАР, че цените в Бг са пазарни според мащаба на държавата. След като са пазарни, ти можеш да си избираш от 10 или 20 оферти, особено ако не познаваш никой от играчите на този пазар. Навсякъде - и в Бг, и в чужбина си има и мошениеци, и коректни, и скъпчии, и евтинджии, опитни специалисти и аматьори, така че е съвсем нормално да вземеш няколко оферти и да избираш между тях. Другия вариант е да се довериш на препоръките на някой познат.
Второ - как реши, че не ми е приятно да се задават въпроси, след като от 13 години съм в този форум съвсем доброволно и 99% от постовете ми са да отговарям на въпроси, което според мен означава по-скоро, че ми е приятно, отколкото неприятно, нали
?
И Трето - не знам защо отплесна темата обаче? Основният въпрос, който присъства и в заглавието, беше, че вносителите на котли в Бг са мошеници и търгаши и ние се опитахме да ти обясним какви са реалностите на пазара, без да ги защитаваме. Сега ти се опитваш да ни изкараш виновни за това, че имало голяма разлика в офертите на различни инсталаторски фирми
. Ами съвсем нормално е да има разлика! Избираш това, което те устройва. Котли има и за 1500лв, има и за над 6000-7000лв, избираш това, което ти харесва и ти пасва. Това, че някой ти предложил 32кВт котел за 100м2 какво да го коментираме? Навсякъде има безхаберници, всяко стадо има черни овце. Все пак се радвай, че си намерил фирма, която да ти свърши работата, която искаш. Не всеки ще се навие да участва в подобен филм.