Здравейте, имам следното колебание, предстои ми монтаж на пелетна камина грейко бижу с водна риза която ще топли 3 радиатора, камината ще е в хола н, отдясно на хола е кухнята която е преходна там ще е първия радиатор, отдясната част на кухнята има врата за едната стая където ще е втория радиатор, а от ляво на кухнята има коридор от където се влиза в другата стая там ще е последния радиатор, въпроса ми е как е най-удачно да прекарам тръбите имам 2 опции, тръбите от камината да минат през тавана където има подпокривно пространство и от там да се разпределят за всяка стая, при този вариант има ли опасност от големи загуби на топлина и различно затопляне на радиаторите(в зависимост колко са отдалечени от камината), другия вариант да минават през самите стаи но тогава трябва да мисля за вариант как да ги крия? Също искам да попитам при тази камина нужна ли ми е разпределителна кутия за тръбите ? Ако има някой колега от варна който разбира от тези неща ще се радвам да се чуем за да взема най доброто решение, както и всяко мнение е добро дошло разбира се![]()