Забелязах още с пускането на котлето един необичаен звук, като от развален лагер. Точно такова свистене е, но не съм сигурен има ли лагери това чудо. Някой знае ли нещо по въпроса и дали може да се отремонтира?
Забелязах още с пускането на котлето един необичаен звук, като от развален лагер. Точно такова свистене е, но не съм сигурен има ли лагери това чудо. Някой знае ли нещо по въпроса и дали може да се отремонтира?
Звук в котела може да е предизвикан от помпа, вентилатор, трипътен вентил, байпасен клапан, кавитационни процеси или вътрешни наслоявания по основния топлообменник . Всичко се ремонтира.
Между другото така и не написа какъв се оказа проблема с грешката 20 от другата ти тема
Този пост е редактиран от espace; 22-09-18 в 08:57.
Ако е в режим БГВ "топла вода" лагер на вентилатора, в режим " отопление" може да бъде и помпа. Ако е помпа сменяш я, вентилатора подлежи на ремонт.
Ако не греша котела е битермик.
В режим топла вода, зимния не съм тествал.
- - - - - - - - - -
И на парно и на вода един е звука.
Звука след запалването ли се появява или още преди него?
Свали долната решетка два винта, свали кожуха още два винта и изтегляне на долния му край към тебе и после целия нагоре, отвори и капака на горивната камера пусни котела да работи и ще разбереш откъде идва новата му песен. Викай тогава сервиза. Ако ти се струва сложно отварянето направо викай сервиза.
Викай сервиза, ако сам можеше да се оправиш досега да си разбрал помпата или вентилатора свирят
Котлето явно се изплаши и вече 5 дни не го прави това. Засега се разминава ремонта. Благодаря за насоките ви.