Здравейте,
След дългогодишно ползване на котел Вайлант ТурбоТек Плюс 20 кв./конвенционален/ с безжичен оригинален Калорматик 360f установявам това, че последният е почнал нещо да се бъзика с управлението на котела и с мен.
В компютърното управление, параметър "d9" мога да наблюдавам кога и каква е необходима температура на постъпателният кръг за достигане на зададената стайна температура.
От тук виждам постоянно променящи се и некоректни команди от стайният терморегулатор - при зададена 22.5 стайна и също достигната такава Калорматик-а дава команда за запалване.............
Проблема може и да е от преди /не съм убеден/, но като цяло след толкова натрупана практика с Вайлант-а установих, че не им е добре измислено софтуерното управление от гледна точка на оптимален разход и комфорт - повече се набляга на комфорта и не е даден избор на потребителя /още повече пък Българин/.
На въпроса - имам проблем със самият КалорМатик 360f и ако може някой да помогне със съвет да го up-на би било чудесно?
По вероятното решение на проблема /което аз виждам/ - е да сменя Терморегулатора/Термостата/Програматора с нов неоригинален, последно поколение, с повече възможности и екстри, НО Напълно съвместим с управлението на Вайлан ТурбоТек Плюс - моля за съвет, препоръка, разяснения и насоки ???