Хайде да не спорим за комфорта от система, в която няма движещи се механични части, нищо не вее, духа, трака, пуфти, замръзва и т.н.
Второ, това с цената на котела, че бил колкото два климатика също не е напълно абсолютно валидно. Има си котли, които са два пъти по-евтини от някои модели климатици. Има и скъпи. Моят котел ми излезе 1800лв. навремето.
Трето - системата в къщата ми не е с медни тръби, а интересно как за 19г. експлоатация (10г. с котел на твърдо гориво и 9г. на газ) имам само 1 кран протекъл миналата зима.
Иначе на газ сметките са по-високи от климатици, което е вярно. Но вече имаме доста примери в темата за газовите сметки от хора с нови модерни газови котли и добре пресметнати и изградени системи, които показват доста ниски като цяло сметки.
Както в климатичните теми и тук пишеш с огромно самочувствие и увереност, все едно си последна инстанция и мнението ти е абсолютна величина, която 100% не подлежи на съмнение. Все пак не се познаваме лично и за това признавам, че има определен процент вероятност да си съвършена личност и гений.