Здравейте, моля за мнение кой според вас е най-удачен вариант за решаване на следния проблем:
В 3-етажна къща е монтиран двуконтурен газов котел (immergas victrix maior). В къщата вече има 2 домакинства (топла вода се ползва за кухня и баня както на първия етаж, така и на третия). Проблемът, с който се сблъскваме, е, че понякога отнема около 10-тина минути, за да дойде топла вода (дори когато няма едновременна консумация на различните етажи). Случва се сравнително рядко, но както може да си представите дразни изключително много (има случаи, при които се чака да дойде топла вода преди човек да започне да се къпе, но по-нетърпимо е когато по време на душ започне да тече ледена вода). Другият по-малък, но по-чест проблем е промяната на температурата на водата по време на къпане (тоест през цялото време е достатъчно топла за нормален душ, но ту е по-гореща, ту е по-хладка).
Кой според вас е удачен вариант за премахване на горните несгоди, тоес целта е гарантирано количество топла вода незабавно при поискване и константна температура на водата? Например монтиране на бойлер/съд с голяма вместимост при котела или нещо друго? Уточнявам, че съм лаик и при всички случаи ще се обърна за диагностика на място (понеже вероятно пропускам информация, която е от значение за адекватен съвет) и за изпълнение на съответното решение към хора, които с това си вадят хляба, просто ме интересува като клиент да знам какви разумни варианти са мислими.
Ще съм благодарен за всеки съвет и насока.