Резултати от 1 до 3 от общо 3

Константи в C# - въпросче ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,115
    #1

    Константи в C# - въпросче ?

    В C#, ако вътре в един клас дефинираме константа,
    то това const влючва ли автоматично по премълчаване и static ?

    Пример
    class Calendar1
    {
    public const int Months = 12;
    }

    Значи ли, че в този пример имаме
    public static const int Months = 12;


    Като това което е между редовете е такъв подвъпрос (което всъщност е истинския въпрос):

    Ако имаме константа в един клас и 5 милиона променливи/обекта от този клас, то колко памет ще се задели за константата ?
    пет милиона константи, или само една константа ?

  2.  
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    5,972
    #2

    Отговор: Константи в C# - въпросче ?

    Малко да уточним понятията. Константите не заделят памет ,тя е просто псевдоним който се замества при компилиране/интерпретиране(константите се използват просто за прегледност).Всяка променлива запазва памет.. По подразбиране всеки обект е статичен, а не динамичен.

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,115
    #3

    Отговор: Константи в C# - въпросче ?

    Ако сега беше 1986-1988 г, щях да се съглася с теб на 101%
    (тогава нямаше C#, но константи си имаше)

    Но сега през 2022 не знам колко са тия проценти. (Като процентите се промениха още през 1988-1992 с излизането на C++ и класовете в него).
    Щото (сега) например при търсене в Гугъл на
    "Pointer to const object"
    попадаш на резултати и дискусии, при които сценария с "псевдонимите и заместването им при компилирането" звучи ... ъъъ ... не звучи достоверно

    ПП.
    Между другото, въпроса от първия пост вече има отговор и не е актуален като въпрос - може да се счита, че все едно const влече със себе си и static (, когато става въпрос за такъв const дефиниран вътре в клас)
    Този пост е редактиран от MitkoS; 17-11-22 в 20:36.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Въпросче?
    От shishkov78 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 29-01-12, 20:37
  2. Въпросче за UPS
    От sss във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-05, 19:52
  3. Въпросче....
    От zidkam във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 04-08-05, 08:29
  4. Въпросче ...
    От CreatoR във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 8
    Последно: 10-03-05, 10:17
  5. HUB UТP + BNC Въпросче !?
    От Milanoff във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 16-05-02, 13:10
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе