Резултати от 1 до 2 от общо 2

Екрани Elite screen

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    101
    #1

    Екрани Elite screen

    Здравейте,
    пускам темата отделно с идеята, ако има запознати и хора вече притежаващи екрани да споделят опита си и мнения за екраните. Знам, че най-добрия вариант е екрана да е фиксиран, но не всеки може да си позволи да има постоянно стоящ екран на стената и в много случай се търси навиващ се ръчно или електрически екран. Там разликата за едно и също платно е ясна. Ако има хора виждали при горе долу еднакви условия модели с различни покрития и могат нека да споменат разликите в качеството на изображението. Лично аз все още не съм решил какъв е най-добрия вариант за мене.инчовете ще мисля дали 100 или 120 , но покритието ми е по-интересно каква разлика ще даде. Има варианти с MaxWhite / MattWhite / MaxWhite - FiberGlas. Имам възможност да пускам 3D, но за сега не ми е приоритет поради допълнителен разход за очила (а и трябва да се внасят с поръчка). Стаята е в тъмни цветове и с плътни щори и дори през деня е трудно да влезе светлина.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #2

    Отговор: Екрани Elite screen

    Привет. Едва ли много от нас са виждали разлика от различни екрани в еднаква среда, тъй като повечето притежават един екран, но мисля, че терзанията ви не са необходими, тъй като екраните Elite са достатъчно качествени. Мисля, че какъвто и избор да направите, няма да съжалявате. Повечето им продукти са с материал MaxWhite, който е препоръчителен за прожекция в затъмнена обстановка като вашата. Единственото терзание би било дали да вземете сив или матов екран, ако ще се гледа в осветена обстановка с цел "light rejection", какъвто не е случаят при вас. Gain-ът им 1.1 е напълно достатъчен и оптимален. Моят екран е с MaxWhite и е напълно доволно в затъмнено помещение, картината е по-добра от тази в киното. Не знам дали в домашна обстановка и конкретния ви проектор ще има видима разлика в картината спрямо MaxWhite Fiberglass, но например на сайта на производителя пише следното:
    * MaxWhite Fiberglass Manufacturer tip: This is an enhanced matte white product for higher end DLP/LCD projectors suitable for commercial and residential presentations.
    Мисля, че е ясно за какво се препоръчва. Единственото, което ще получите с фибростъкло е завишената твърдост на екрана, ограничаваща огъването, която е една стъпка по-близо до tension екраните на един "non-tension" екран. Ценовата разликата за един базов ръчен 100 инчов екран между двата материала е около 100 лева и е въпрос на бюджет и лично предпочитание:

    "Manual M100XWH" manually operated screen 221,0cm x 124,5cm (BxH) 16:9 | Manual | Manual Screens | Elitescreens onlineshop - Your Projection Screen Company
    "Manual SRM PRO M100HSR-PRO" manually operated screen 221,0cm x 124,5cm (BxH) 16:9 | Manual SRM PRO | Manual Screens | Elitescreens onlineshop - Your Projection Screen Company

    Има много информация на сайта на Elite Screens, както и на други сайтове, четете е ревюта. Най-важната информация е в секцията им FAQ.
    По-скоро в едно затъмнено домашно помещение трябва да прецените правилно големината на екрана спрямо зрителната дистанция, без да се чувствате като на първи ред в киното, нито да ви е прекалено далеч и малък (препоръчва се да покрива минимум 80% от зрителния обхват от дадена дистанция), както и какъв тип екран като монтаж и функции ще ви е най-практичен и удобен в помещението. Просто трябва да се информирате достатъчно добре кой е най-подходящият за вас за конкретните цели, обстановка, проектор и нужди. Също така има някои ограничения. Примерно light-rejecting screens не са подходящи за късофокусни проектори. След като направите правилния избор, в момента, в който седнете пред екрана, ще забравите за всякакви притеснения. Аз мисля, че правилният избор за затъмнено помещение е MaxWhite и ако искате да е сгъваем, но същевременно по-устойчив на огъвания подобно на фиксираните, можете да жертвате някой и друг лев и за MaxWhite FG.
    Този пост е редактиран от Phoenix_1; 04-12-15 в 00:30.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. каква е разликата между Elite 4000 usb и Elite 5000 usb
    От galev във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-09, 09:51
  2. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
    От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 85
    Последно: 04-05-08, 13:39
  3. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 08:03
  4. "Screen Capture"-програма за "DOS Full Screen"-игра
    От IvO™ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 05-02-07, 11:50
  5. Видове GSM екрани ? Кой е най-добър ?
    От LudZaVrazvane във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 03-01-05, 10:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе