E,браво!Точен и кратък отговор!!!!Първоначално публикувано от bobo21
E,браво!Точен и кратък отговор!!!!Първоначално публикувано от bobo21
Казаното е малко наизуст. Цените им бяха такива преди, сега не са толкова ниски. Евтини са само промоционалните стоки, които по принцип са залежали и не се купуват. Като прибавим и 0% гаранционно обслужване, некомпетентни консултанти....Първоначално публикувано от bobo21
А пък да си купиш климатик от техно-веригите е абсолютна лудост. Гледат да ти набутат предимно Самсунг, с хиляда проблема и прочие. Работят с много лоши монтажни фирми. Не съм чул някой да е купил климатик от там и да е доволен.
Аз обаче съм доволен. Купих Хитачи и фирмата която го монтира се оказаха много по-добра от тази която ми монтира Хайера предната година. Писал съм вече за това как ми удължиха кабела на климатика и ми демонтираха и съответно монтираха дограмата за да сложат външното тяло там, където аз поисках и държа да отбележа без допълнително заплащане, нещо което не важи за специализираната фирма която ми продаде Хайера, че и ми иска 30лв за профилактика всяка година за да продължи гаранцията на климатика. А фирмата която ми сложи Хитачито купено от ТМ каза, че не е нужно да ги викам всяка година, а евентуално чак на 3-тата год. без това да нарушава гаранцията. Така че искам да отбележа, че НЕ Е ВЯРНО това че фирмите, които извършват монтажите на големите вериги са по-лоши от тези които са специализирани само в продажбата на климатици.Първоначално публикувано от muchoto
echo, благодаря за конкретния отговор! Стана ми ясно какво е положението и какъв риск съществува.Първоначално публикувано от echo
Иначе на теория не би трябвало да е така. Ако наистина монтажната фирма е имала някакви взаимоотношения с вносителя/сервиза, то последния би трябвало да има доверия и за извършения монтаж, и за профилактика/ремонти до момента на проблема. И следователно да продължи гаранцията независимо, че монтажната фирма вече я няма.
Явно избора на фирма не е много лесен, като се има в предвид и че на вносителя много не му пука за продажба на 1-2 бройки на частно лице.
Ако се наложи да ползваш гаранционното обслужване, ще се скъсат да си прехвърлят топката /ако проблема е сериозен/.Първоначално публикувано от djambov
Тук в Техномаркет-Варна съм виждал 1 от монтажните групи, не са чували за вакуум помпа, маслен трап..........
Тук съм съгласен с теб, един роднина си беше купил микровълнова от там и нещо се повреди, та чака 5-6 месеца докато му я оправят. Все пак се надявам 3 год. нищо да не му стане на климатика, пък после ще му мисляПървоначално публикувано от muchoto
Техномаркета нямат монтажни групи. Има фирми, които извършват монтажа, а това че ма некомпетентни монтажните не е нищо ново под слънцето.
За бъдещи клиенти.
При монтажа изисквайте да вакуумират системата и да измерват налягането на сервизния вентил и температурите.
От измерване на температурите има смисъл сако, ако се сметне каква е изходната мощност. Това не го прави никой.
И после!Смятате ли,че това интересува клиента/налягането/.За херметичността на връзките,заради което се вакуумира тук работим с оксиженПървоначално публикувано от klimatik
Ммм да! Тъй като често ми се налага да купувам /служебно/ климатици от Техномаркет, ще кажа следното:Първоначално публикувано от Julian
Когато някой си купи климатик от там , му посочват гърба на гаранционната карта и му посочват многото изписани фирми с които имат подписани споразумения за монтаж и гаранция. Трябва да си изберете от най-последните в редичката, другите са си повярвали яко, че са най-великите, ще дойдат и ще ви монтират 15 климатика за 1 ден с 4 души монтажници и после ще ви се стъжни живота: Всички гайки на тръбния път издишат като спукана футболна топка! Всичко през пръсти и набързо претупано.
Не искам да изброявам имена на фирми, ама по неволя съм ги преслушал половината. Най-странното е, че едни от най-нерекламираните в списъка се оказаха "правилните майстори", приличат на квартални пияндета, особено бригадира им, ама бачкат тихо и бързо, все едно че крадът, винаги всичко става от първия път и най-важното, повече не се налага да ги връщам да си доработват простотиите дето са ги осрали. На всичкото отгоре, последния път донесоха една сгъваема стълба, която се събираше върху багажника на лека кола и като се отвори , става поне 12-15 метра. Направо ме убиха , не бях виждал такава
Е то има такава закономерност: по-малката фирма да работи както трябва.
[quote=djambov ]
Аз обаче съм доволен. Купих Хитачи и фирмата която го монтира се оказаха много по-добра от тази която ми монтира Хайера предната година.
Здравейте! Нов съм във форума. Купих си климатик Хитачи. В гаранционната карта има посочени много сервизи за Пловдив, но ми обясниха,, че не всички след монтажа поддържат и гаранцията.Моля посочете ми от от вашия опит коя фирма сте доволни за монтаж и обслужване след това .
tania19621962, ЕТ "КЛИМА СЕРВИЗ" - Пловдив, ул. "Гладстон" № 92, 032/ 445-780