единия е мидея! кат зема да цъкам се побърква да сменя режимите...Първоначално публикувано от freelander
единия е мидея! кат зема да цъкам се побърква да сменя режимите...Първоначално публикувано от freelander
При Fujitsu инверторите има функция COIL DRY, която е автоматична и представлява исушаване на топлообменника. След включване на функцията (има отделен бутон на дистанционното)Първоначално публикувано от deian
3 минути вентилация
2 минути загряване
и така три пъти след което отново 3 минути вентилация и климатика се самоизключва. През цялото време позицията на жалузите е максимално нагоре.
.... Е при някои има и стерилизация на вътрешното тяло...
При мен се получи така ,че изведнъж вътрешното тяло протече. От фирмата казаха ,че се е получила тапа от мухъл и го продухаха от вън навътре. Отпуши се обаче предполагам ,че тапата е някъде вътре и може всеки момент да се запуши отново. След тази процедура, климатика спря да тече ,но започна да мирише на кисело.Ще потърся спрея ,но незнам дали ще мога да почистя.Климатика работи само на охлаждане през лятото и съм го ползвал не повече от 3-4 месеца / миналото лято и сега/ Модела е Хаер 18 ка конверторен. Не знам как ще го пускам на отопление при положение ,че навън е 35 градуса. Не ми се струва разумно, още повече ,че аз го изключвам само като ме няма
Имам GENERAL 12LB. Използвам опцията COIL DRY за подсушаване, е не всеки път, но поне на два - три дена. За жалост и при мен стои проблема с миризмата. Тя се получава, може би на час - два работа на климатика на студено. Появява се за минута две и после изчезва. Миризмата е на тежко и влажно. Не знам каква е причината. Скоро ми отваряха климатика за профилактика. Свалихме и тялото в което се отича водата. Вярно, че имаше някакви плесени и други гадости по ъглите, но ако мирише от това трябва да е постоянно при работа! А проблема го имам още от нов, скоро след като започнах да го ползвам за охлаждане миналата година. Дали при режима на работа на моменти тялото се загрява леко и изпарява водата ... не знам! А между другото от отводнителната тръбичка не ми тече много вода, поне като сравнявам с Панасоника на комшията. Дали задържа вода вътре? Но пък няма проблем с проходимостта на тръбичката и нивелацията. Луда работа!!Първоначално публикувано от freelander
Не мога да си го обясня. Ще опитам и аз с някакъв спрей за почистване, пък да видим.
Е моята MIDEA след като я изключа от режим COOL сама се включва в режим DRY и си работи така няколко минути,което според мен e голямо предимствоПървоначално публикувано от ba4_dido
Добре си взе този модел защото вече няма да го има аз съм си запазил в скалда 2бр. от този модел за собствени нужди.Първоначално публикувано от naydenov69
А не се ли замисляте че тези миризми могат да са от помещението или от хората в него.
Не..миризмата си има обяснение и е от климатика.Марковите климатици,както и по-новите китайчета имат програма за премахването и смалко хитринка.
Възможно ли е миризмата на застояла вода да е от не добре нивелиран климатик? Нямам точна идея как е устроено вътрешното тяло, но предполагам че кондезиралата вода се събира в някакъв улей и после си се отича сама навън.
Водата се сабира във ваничка и от там изтича на вън ... възможно е да е заради нивелацията но според мене ти е за профилактика климатика затлачила сее ваничката със сополи и мръсотий ...
Нереално ми се струва, но не се знае. В помещението не се пуши, филтрите се чистят на 1-2 седмици и климатика работи за по няколко часа на ден. Смуче се с прахосмукачка от време на време. Миризмата ту я има, ту я няма.
Както и да е, профилактика се е видяло че ще има и това е.
Пръскай с 2% САЛИЦИЛОВ спирт топлообменника и турбината временно си решаваш проблема.Цената е 1лев със сигурност миризмата изчезва за около 2 седмици. Убива всички завъдени гадове но те са упорити и се възраждат отново. Успех.
Във всяка 2-ра тема се споменава някакъв японски спрей. Може ли малко да подскажете за какво става въпрос, защото не успях да зърна снимка или препратка към него.
Благодаря за съветите, като мине техника ще си взема и спирт
Отиваш в Kaufland и търсиш спрей за домашен климатик. Изглежда така и има с 3 аромата:
Друже,къде се пръска точно с тези спрейчета?Първоначално публикувано от deian