Точно на година е климата, за това време всичко на всичко грубо е работил не повече от 30-40 часа само лятото. Та какви симптоми трябва да има за да викам някой да ми правят профилактика?
Точно на година е климата, за това време всичко на всичко грубо е работил не повече от 30-40 часа само лятото. Та какви симптоми трябва да има за да викам някой да ми правят профилактика?
Симптоми за профилактика може да има след 40000 часа работа, е ако е от китайските със задължителна профилактика, то тогава целта там е друга. Да ти вземат пари.
Мидея MSV1-12HRN1 e машинката. При монтажа съвсем умишлено не исках профилактика, точно паради тая причина, че знаех че само парите ще си дам.Първоначално публикувано от BLUE1
40000 часа са 4.5 години което е много за без профилактика.... са това време може и гъбарник да направиш по турбината ......Първоначално публикувано от BLUE1
Това го нащраках просто така. Иначе миенето на филтрите не смятам, че е профилактика. Аз имам климатик който ползвам 11 година, два пъти е местен, не е вакуумиран и последно му бях разфасовал вътрешното тяло за щателно почистване преди сигурно 5 години. Машинката си работи перфектно и не гъбясала.
Това за вакуумирането е голям майтап. Идват да слагат моя, аз питам- Вакуумирате ли ? Не, само продухваме, ама то няма смисъл. Иначе вакуум-помпата е в колата, ако искаш, ще вакуумираме. Ама разбира се че искам, и го направиха. Уплашиха ме, че си водели статистика за продухани и вакуумирани, и вторите давали дефекти по-често...
То бива мързел и малодушие ама да си носиш вакуум помпа и да не я използваш си е безхаберие....
+1Първоначално публикувано от cooler
Вкъщи китайският климатик е на 8 години без профилактика ! Ако е свестен климатика и се подържа свясно няма нужда от профилатика всичко да се взимат повече пари за никаква работа!Първоначално публикувано от cooler
Я вземи едно фенерче и си погледни турбината през клапите и тогава кажи че не му трябва профилактика. Убеден съм че турбината е почнала да става на валяк.
... Те както нямат нужда от профилактика, така като ги разглобим и седнем да мием питата и турбината и от тях тече с минути чернилка и парцали.
Uploaded with ImageShack.us
Това е турбината на климатик монтиран преди пет години и работещ нон стоп през зимата и през жегите. Турбината никога не е сваляна или мита. Че има прах има, но все пак не живеем в обор.
Ходи да видиш турбината на клима на пушачи или близко до голяма улица. Разбира се, че всичко е индивидуално и съвкупност от много неща. Да не забравяме, че има модели клими на които турбината е обработена с нещо и не събира много време прах и гадости.