Здравейте, имам проблем със следната конфигурация:
Дъното е A7N8X-X
Видеокарта: GeForce4 MX 440 with 8X
Монитор: LG Flatron T710B
HDD: Seagate Barracuda 7200.7, 40Gb
CD: TEAC W540E
FDD: NEC (другото не се чете)
CPU: Не знам, не искам да свалям радиатора, само, за да му проверявам модела...
На лепенката на чипа, където се съхранява BIOS пише:
f6
A7NX3
1003
Симптоми:
При включване на компютъра работят само вентилаторите и светодиодите (на кутията и на дъното). Мониторът си остава тъмен, т. е., не пише, че няма сигнал, а просто не показва нищо. Флопито не развърта, и диода му не свети, същото е положението с твърдия диск. CD-то развърта, но не може да се boot-не от него. Светодиодите на клавиатурата присветват за момент и после изгасват. Няма никакви звукови сигнали, които да индицират неизправност в системата.
Не ми е много ясно какво му се е случило на BIOS-а, но подозирам, че или е бил засегнат от вирус, или собственика се е опитвал да го флашва. (Свалих твърдия диск и го проверих за вируси. Имаше доста, но не видях да има CIH. Обаче в Program Files видях Asus Update...)
Дотук направих:
Свалих чипа с BIOS и го препрограмирах на едно друго дъно - A7V333. Използвах две версии на BIOS от сайта на ASUS - A7N8X-X BIOS 1009 for A7N8X-X only и A7N8X-X BIOS 1006 for A7N8X-X only, като използвах програмата за flash на A7V333. При flash-ването излиза съобщение, че работя на A7V333, а се опитвам да програмирам A7N8X-X. потвърждавам операцията и след няколко секунди и информация за това, кои адреси от чипа се програмират, илиза надпис, че записът е успешен. Обаче засега няма промяна в състоянието на компютъра.
Молбата ми:
Дайте някаква идея, къде може да е проблема. Ако някой има такова дъно, да ми изпрати един работещ BIOS.
Благодаря.