Smarty, аз Riva Tuner-а го бях смъкнал още вчера и го пуснах, ама той ми каза че не може да тества с тази версия драйвери на Detonator, така че Rivata искаше ъпрейт, а аз нямах време. Сега смъкнах последната версия на Riva Tuner и пробвах. AGP-то се смъква на 1х, ама за съжаление това не беше достатъчно за видеокартата ми. Пак "снима". Така че вече си вадя извод, че картата няма да държи на 88MHz, което веднага ме навежда на мисълта, че трябва да разкарам това дъно. Благодаря за съветите и идеите на всички...нищо че някои не бяха съвсем точни и съвсем верни!!!
ако си с 2/3 модула памет - пробвай само с един - понякога проблема е в РАМ-а. Също така в Биос забрани кеширането на видеобиос-а. Дъното е добро - не бързай да го сменяш преди да си тествал всичко.. А май по-добре е да си потърсиш пентиум 3-ка на 100 МHz FSB
Mr.TECHNO, аз доста се поинтересувах по въпроса и това което го пиша е точно така. Чипсета на дъното е Intel 440BX (ако не съм го писал нагоре), а тези чипсети са произведени да бачкат до 100MHz. Друг е въпроса че издържат и на повече. А проблеми може да не си имал на 133MHz, защото повечето видеокарти издържат на 88MHz AGP.
Smarty, с една платка RAM съм и тя е РС133, SpecTek. Не е там проблема. Аз на 99,99% съм сигурен, че всичко е от видеото, и затова смятам да сменям дъно, а не видеокарта, която дъното ми да може да тероризира по същия начин.
Mr.TECHNO, и мен ме учудва КАК пишат че има официална поддръжка, като е така работата? PCI делител 1/4 са сложили за 133 шина, ама не са помислили за AGP или са разчитали картите да държат (да не правят проблеми). Ако наистина така са разсъждавали от Acorp, излиза че са големи овчари, ама фактите говорят. На FSB 100 всичко е ОК. Ама процесора ми е PIII 733/133 и аз на шина 100 на практика му правя downclock.....а днес е модерен overclock-a )
А пък за ASUS дъната не мога да говоря, нямам наблюдения, но вероятно те ще имат AGP делител 1/2. И при FSB 150MHz, PCI бачка на 37,5MHz, а AGP бачка на 75MHz (което е поносимо).
Ако имаш някакви възражения, надявам се да ги споделиш!!!
Без значение какво е дъното - Acorp, Asus, Abit и т.н., щом е с i440BX при 133 MHz FSB, честотата на AGP шината ще е 88MHz. Това е ограничение на самия чипсет и няма начин да се заобиколи. Няма дъно с интел 440 ВХ, което да подържа 1/2 AGP делител.
Та да кажа и аз нещо по въпроса!! Доколкото знам Интел 440 BX чипсета е несъвместим с някои видеокарти на NVidia!! Проблема не е във честотата на AGP-то. С очите си видях как на подобно дъно 3D-to на видео карта от този род изобщо не работи(компа направо забиваше като се пусне игра). А ина4е 2D приложенията бачкаха супер(филми и т.н). Като сложих на същото дъно моето ATI Radeon 7000, тръгна без проблеми и вървяха и игри и всичко!!
Така 4е, проблема не е в дъното. Пробвай да му сложих за проба от някой приятел видеокарта от друг производител за да си направиш изводите!! но по всико личи че проблема е от този род!!