Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

защо няма тестове на abit дъна?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    защо няма тестове на abit дъна?!

    не ви ли прави впечатление, че навсякъде отсъстват abit дъната по тестовете?!



    единственото нещо, което прочетох беше май на ocbench, където пишеше, че дъното е за 'performance enthusiasts' ( след tweak-ване достигало мн високи резултати. но то винаги abit трябва да се настроят, за работят яко ), а минусите му били, че било кофти на цвят, нямало manual като за идиоти и не идвало с много soft! на мен лично не ми дреме, че няма need for speed 3 и други простотии, стига да е с висока производителност и стабилност. има 2 възможности: или е много куцо ( в което се съмнявам страшно много ) или нарочно го пренебрегват ( което е също толкова невероятно ).



    защо някой тук от продаващите hardware не вземе да направи един обзор и на него? ( както виждате - продава се всичко, така че не се притеснявайте, че после няма да можете да си продадете другите дъна




  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #2

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Нямам проблеми да направя ревю, само че никой неще да си прави безплатна реклама едва ли не..... абе тукашните фирми още не са се научили...... е, не всичките де....... има и "разбиращи", като ASBIS...



    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #3

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Ако говориш за световните тенденции - нормално, Abit никога не са били особено популярни дъна. Хората отдавна държат повече на стабилност, отколкото на още малко мижава производителност, изтискана отгоре спрямо Asus например... Това е лично мнение естествено.

    Ако говориш за БГ - отговорът е още по-прост - защото сме доста мързеливи...




  5. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    138
    #4

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Spored men tova ne se otnasja samo za ABIT.

    ima mnogo drugi firmi koito pravjat dobri dynni platki a izobshto ne sa tolkova populjarni a i ne se srehstat v nikoi sait za hardware.



    Spored men izvestnostta se dylzi pove4e na marketing i reklama otkolkoto na dobri pokazateli. Samo za sravnenie razlikata m/u nai-bavnata i nai-byrzata platka e ot 3 do 5%.

    ta koi normalen chovek shte useti tazi razlika.

    Horata iskat nadeznost, syvmestimost i t.n.

    a shto se otnasja do ASUS mislja che e malko prehvalena firma. naposledyk vidjah takiva izdynki tochno ot ASUS platki che po dobre da ne gi komentiram !!!




  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #5

    защо няма тестове на abit дъна?!

    FearMe, наистина отсъстват от World's Benchmark Arena-та, ама какво да се прави. Повече гледат някои евтин бокук дето половината му чаркове са някаква преработка за 10-ти път и да пуснат рекламка малко... Е не казвам че има само Abit, има и още 5-6 фирми дето си струват да се работи с тях, ама другите гледат само как да ти продадат някои анти o/c дъно!

    До сега съм имал 2 дъна на Abit SA6 и ST6-R - моделите са еквивалентни само втория има B-step с поддръжка на Tualatin и Raid контролер. Абсолютно съм доволен спрямо стабилност от ABIT. Това дъно имам чувството че може да работи още 10 години с клокнат процесор, без да се развали или да почне да дава някакъв дефект! Да не говорим за стабилност! Цялата зимна ваканция компа у нас работи нон-стоп! Да е имало 10-15 рестарта. През другото време PC-то у нас работи средно по 18-24 часа на ден. Никакви дефекти не дава не забива! И се хващам на бас че ще отнесе еквивалента му от ASUS TUSL2 с SDRAM даже ако му сложа някоя дорба и скъпа SD ще изяде барабар с чипсета на SiS варианта на ASUS с DDR! Така че не си мислете въобще че не може да се изстиска и нещо доста повече от Abit-a, както и от asus!

    Комшията има вече година или година и половина Abit KT7-A с KT133 1000 хардуерни чарка е сменил, ама дъното е ток и жица! Е за много o/c не става, защото повече от 133mhz fsb не може да вдигне, ама чипсета е стар.

    Да не говорим за най-бързото дъно с чипсет i440BX - AbitBX133-R!

    Abit VH6-2 също е добро за o/c, макар че е с VIA 694. Walker от форума имаше такова по едно време!

    Abit KR7 пък е трепач! Ама ревютата са кът...а да си го купи човек не е много изгодно ->170$

    Да не говорим че без да се пои дъното (Abit-а), става и як o/c на видео карти! Волтажа на AGР-то е вдигнат спямо другите дъна! За по голяма стабилност ест. До сега не съм имал проблем с PCI хардуер (е имал съм, но е бил решаван чрез преместване на друго IRQ Пък и си имам 6 PCI слота на които стават рокадите ръчно докато изментим IRQ-то

    Да не кажете че само Abit съм позвал, преди 1 година имах Zida TX-98, хубаво дъно, ама за Pentium 166MHz Преди 2 години пък изпуши един Акорп на един приятел пред мен, аз съм разказвал за това преди доста време тук... SoYo също са много добри дъна, ама защо да ги внасят в наща китна РОДИНА, като може за същоте пари да внесат 2xБоклука и да ги продадат на баламите дето гледат все по тънкаж да минат! Еми това е! И само да съм чул, че някой Абит бил еди какъв си и еди какво не вървяло! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

    За техническа помощ с Абит вече търсете гл. инж. в Абит Ко. - Уфов )))))))))))))))





    <font color=green>Intel Pentium 4 2200MHz -> Overclocking World record 3675MHz !!!</font id=green>

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #6

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Ха-ха. Проф.Уфов, приятно ми е! Много го похвали Абита, бе. Аз като скромен юзър на KR7A-RAID мога да ти кажа поне 3-4-5 недостатъка на последното. Някои в дизайна, други откъм IRQ sharing. Ама да не плюя, че ще стане тъпо -> най-супер дъното в момента да го изкараме смотано.

    Купувайте, яко е! Само ЕРОХ-а е по-здрав, ама няма тук, така, че к'во ви остава...



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

  8.  
     
  9. DJ
    DJ е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    622
    #7

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Abe to e qvno 4e ABIT sa nai zdravite duna, no sigurno nqmat 4ak tolkova kinti kato asus (koito sa pripe4elili ot pruveli4avane na zenata) za reklami.



    Znaq pove4e otkolkoto si misli6

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #8

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Vse oshte sum s Abit-a (Abit BE6-II) s BX chipset i sum si dovolen

    sega s PIII - 533B (Katmai 4x133 MHz)

    chak se chudia Videoto ( noname GF2 mx200 ) kak si raboti na 89 MHz ( AGP 2/3) bez nikakuv problem, kato komputera ne se spira ot okolo 3 meseca.



    P.S. namerih nov BIOS za dunoto si, pone na officialnia sait niamashe publikuvan doskoro (http://www.abit.com.tw), no dnes ot tam me prepratiha na drugo miasto s izvinenie che ne raboti sega)



    eto linka :

    http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/index.htm



    eto i direkntia link za biosa :

    http://fae.abit.com.tw/eng/download/...6-II/beh70.exe



    -----

    Support Intel PIII / Celeron CPUs up to1.1G(100).

    (Please mention: This board does not support Tualatin core PIII / Celeron processors.)

    HPT 366 BIOS version: 1.25.

    BIOS compile date: 12/03/2001.





    Edited by - DarkRose на 29/01/2002 04:39:29

  11. Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    434
    #9

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Аз съм са абит bx133 преди бях с акорп 6via86 откакто сложих абита рядко имам нужда от рестарт и не се занимавам да се надявам на нови 4in1 драивери доста сам доволен селерона ми е на 700@941 (от 4 селерона тоя даде наи-много) чудя се няма ли да подържа това дъно tualatin защото имам 1.3 волта към процесора??




  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #10

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Аз само мога да кажа, че Abit малко си намалиха нивото на контрол от едно време, когато царе бяха BX6 и BH6 - просто най-добрите 443BX дъна от преди 2/3 години...



    ... иначе аз сега си клепам с едно MSI SIS645 DDR и съм на 135FSB/336Memory - тоя асинхронен режим направо цепи мрака...



    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    28
    #11

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Имал съм ABIT BE6II, а сега съм с ABIT BX133, като и с двете селерона ми(на 600MHz) започва да забива чак при 112 MHz шина.

    PC-то ми работи почти непрекъснато и веднъж преди около 2 седмици реших да взема да го спра(да си почине малко - така де). На сутринта обаче го пускам - и то НЕ тръгва. Поразместих кабели-мабели - Никаква реакция! И понеже съм сервизен техник, почнах да меря напрежения тук-там и гледам - на процесора се подава само около 0.5V Забелязах, също така че три филтриращи кондензатора 1000мкф до ATX куплунга са се понадули неестествено. Без въобще да ги измервам ги смених и слава богу всичко си тръгна както преди! Проверих захранването и видях, че там пак един такъв кондензатор направо се е спукал(без да дава на късо), което е довело до многократно увеличаване на пулсациите в захр. напрежение.

    Не знам ако беше някякво евтино Acorp дъно дали щях така лесно да го оправя!

    Така че изберете ABIT и по мощно захранване :-) !!!




  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    23
    #12

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Baby Thomas

    ще ми бъде интересно да споделиш тези недостатъци на KR7A-RAID. Аз ползвам това дъно от 2 месеца, изчел съм сума ти форуми за проблемите му с RAID, Sound Blaster Audigy, Radeon 8500, 1 chip 512 DDR RAM и какво ли още не. Имам го всичкия този hardware на него и нямам абсолютно никакви проблеми. И не знам аз ли просто съм късметлия, какво ли. В сравнение със старото ми ASUS A7V133 направо хвърчи, разлика от земята до небето.

    И защо мислиш, че 8КНА+ е по-добро? Това не е само твое мнение, срещал съм го и преди, но аз лично не виждам да има нещо повече, дори напротив.



    А що се отнася до ревютата, има вече поне 15-20 за KR7A в мрежата. Това е ново дъно и те закъсняха.







    Edited by - nijel на 04/02/2002 00:05:08

  16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #13

    защо няма тестове на abit дъна?!

    в tomshardware вече има много обширно сревнение на доста дъна, като най-сетне присъства и abit-a (който и там е пристигнал късно!)



    summary: soltec, epox, soyo, abit - при нас няма epox и soyo => soltec или abit. asus - пълна издънка. msi - край на краткия проблясък, който имаха преди няколко месеца.



    добре, че tom четат форума ни, че написаха това ревю




  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #14

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Айде, айде - MSI все още правят добри дъна - аз в момента ползвам едно MSI 645Ultra и съм много доволен от него......



    .... само да го взема това 400W Enlight и ще стане весело в нас.......



    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #15

    защо няма тестове на abit дъна?!

    Ще опитам накратко, nijel.

    Откъм дизайн: 1.Пробвай да си махнеш кулера без да разглобиш захранването поне. Няма как? Много ясно! С това разположение на сокета е невъзможно, освен ако не си с хенд-мейд щипка няк'ва. 2.Високите кондензатори или близкото им до ЦПУ-то разположение - Титана опира леко в тях. Не, че пречат, но някак си не ме изкефи, че е така. Но пък бъдещия ми кулер Alpfa PAL 8045 уж щял да стане (пише го на сайта на последните), което е добре! Нещо не съм оптимист, ама ще се чуе. 3.Видеото ми опира в ДИММ1 и доста зор виждам докато махна РАМ-чето без да разглабям АТИ-то.

    Откъм поддръжка и работа: 1.Няма 5 и 6 делител на PCI, както и 2/5 и 2/6 на AGP шините както е при ЕРОХ-а, което позволява на последния да бъде пуснат на 200+ FSB без никаква опасност за периферията (МАХ. стойност -> 243 шина от 250 възможни!!!). 2.Слабата производителност на южния мост при дисков трансфер и РАИД такъв - не знам дали на южния мост да го броя, понеже то си е заради ВИА, а РАИД масив не съм слагал. С един и същ диск разлика между АТА100 и РАИД няма никак. 3.IRQ шеринга -> най-големия проблем. Слот 1 шерва с видеото, слот 4 - със USB, слот 5 - с РАИД. А при мен каквото и да правя включа ли USB веднага се "лепва" за мрежовата карта или в краен случай за звуковата. И то при положение, че не трябва да бъде така! Пробвах всичко известно на науката, но без успех. Вярно, не създава проблеми, но защо да е така, когато може, а и трябва да не е? 4.Не знам защо, но без "базикнат" процесор "пуска" до 1.75в. за напрежението на процесора. Пробвал съм с 2, а и други фенове се оплакаха.

    Други: 1.Няма грам инфо за клок-генератора из нета. 2.Не ми дадоха кутия. 3.При клокинг най-често не "пуска" над 150-155 шина, макар моето да тръгна на 166 (може и още), а има слухове и за 198. 4.Аре стига, че се олях.



    Така. Като цяло определям дъното с оценка 9 или 9.5 от 10 възможни и го смятам за перфектно. Добрите му качества са много повече от тези отрицателни посочени горе. Някои са направо изсмукани от пръстите, но искам да си ги кажа, понеже споменах, че има и лоши страни. Нека никой не се разубеждава, понеже си е супер дъно, а и идеално НЯМА!!!



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. защо вече няма COP 6 и нагоре ?
    От Alexi във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 24-01-15, 14:40
  2. Защо няма сигнал от картата към монитора
    От dallaz във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 14
    Последно: 02-12-06, 23:51
  3. Канал 1 - защо го няма
    От Chaser във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 19-09-05, 16:08
  4. Hitman: Contracts - защо няма save?!?
    От Cko във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 10-05-04, 19:41
  5. Защо и кога трябва.............(Abit-UpdateBIOS)
    От DPetrov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 06-04-01, 02:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе