Получих от kalasw@spnet.net следното писмо с молба за коментар и публикуване:
[<font size=1>Zdravejte
powod da Wi pisha e statiijata w Setcom
kato ja prochetoh i si kupih model TTC-D3T
MT1AB mi izglezda dosta stranen makar che testowete sa pokazali che e po dobyr
a TTC-D5TBA naprawo njama da go komentiram
Moite wpechatlenija se che tezi coooleri ne sa za wseki procesor i wsjako dyno kakto se mychat da se predstawjat
Dynoto mi e towa:
http://www.pcpartner.com.hk/prod/c930.htm
Procesora mi e Celeron 766Mhz @863Mhz(75x11.5) Pozwoljawa da raboti i na 955Mhz(83x11.5) problemyt mu e
toplinata
Kutijata na PCto mi e wyw edin skaf na buroto zattworena i ot towa oste poweche gree. Ama ne shumi.
Procesora ne se namira nad zahranwaneto a do nego i e udoben za smenjane.
I se reshih da smenja obiknowenija si NONAME cooler tocno za da raboti na 955Mhz obache:
W djasnata chast nowija ohladitel dopira kondenzatorite i ne moze da se namesti za da se zahwane plastinata
W ljawata chast ohladitelja dopira rychkata s kojato se oswobozdawa procesora ot Soketa
symnjawam se che opira i w soketa otdolu wypreki che fabricno malko mi e wzeto ot ednata strana
i trjabwa jako pilene!!! Pilih edin den posle namerih mashina da si go prestyrza ot ljawo djasno i ot wsjakyde kydeto se
symnjawah
I sega tam kydeto sym pilil ne e gladko Moze i kachestwata da mu se wloshat ot towa -dynoto mi njama temperaturen
kontrol za da znam Wse se kanja da si naprawja datchik E pitaneto mi e zasto gi prawjat wyobste tija cooleri sled kato
moze da stanat ednistweno sled dopylnitelna obrabotka A pyk zahwastaneto e naprawo newyzmozno zdrawo i ste
trabwa da razglobja celija PC da mahna i RAM za da se opitam da go sloza I ako sluchajno uspeja se symnjawam
wyobste dali ste moga pak da go swalja bez posledici za soketa i procesora.... Misla da sloza zahwastaneto ot starija si
NONAME cooler koeto e pak mnogo stabilno no pone moze da se slaga i swalja bez problemi Wyobste spored men Titan
sa za postawjane wyw fabricni uslowija i ne trjabwa da se prodawat taka zastoto mnogo hora ste powredjat PCto si
Ste spodelja wpechatlenijata si tuk i tam wyw forumite za da predpazja horata. Problemut mislja che e mnogo seriozen i bi
trjabwalo da mu oburnete poweche wnimanie...
I drugo
Za kakwa kutija Genius se gowori wyw testowete? Kakwo e towa kakwi sa i predimstwata pred obiknowenata kutija?
Genius zanm che sa seriozna firma prawjat mnogo modeli kameri mishki dzojstici i kakwo li ne Edwa li ste prawjat samo
edin wid kutija narechena Genius!!! Moze link da posochite ili snimka da slozite za da se razbere za kakwo stawa dyma
E towa e ot men ste se radwam da chuja kakwo mislite po tezi problemi.
Pozdrawi i uspehi
</font id=size1>
Ами ето и коментар: Не може да се каже, че охладителите са с нестандартни размери (особено D3T) - в случая проблема според мен идва от много лошо проектирано дъно - ето снимката му:
Това, че даден охладител не става на дъното не значи, че той е извън норми и е често срещано явление при BABY дъна...
Другият основен недостатък според теб - изключително здравото захващане по моите представи е предимство... - въпрос на избор.
Като цяло, потвърждавам мнението си от статията, че цялата серия Titan охладители са абсолютно стандартни и ако не стават на дадено дъно проблемът е в неговото проектиране. В това число и ужасно големият D5T, който изглежда така страшно само на външен вид, но е много хитро скосен и реално не изисква по-голямо място в хоризонталнма проекция от който и да е друг охладител.
Поздрави
Крис
Не е лошо и вие да коментирате - въпросът е кое е нестандартното - Titan D3T или PCPartner BXBS3-C930.