Здравейте, ште се радвам ако някой ми даде малко инфо за нормалните и максималните температури при които може да бачка нормално Pentium4 Nortwood....Мерси....
Здравейте, ште се радвам ако някой ми даде малко инфо за нормалните и максималните температури при които може да бачка нормално Pentium4 Nortwood....Мерси....
Мисля, че температури до 55 градуса са в границите на нормалното за Нортууд процовете.От там нагоре е редно да се замислиш, и направиш нещо по въпроса за смъкването и
С нормален радиатор за Р4 ($10) и добре вентилирана кутия - без товар държи около 3-4 градуса над стайната температура (28 до 30). При пълно натоварване - около 50 градуса. Температурата в стаята е около 26.
С предишната по-калпава кутия, стигаше до 65 градуса при натоварване. По принцип над 60 вече е не е добре.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">- без товар държи около 3-4 градуса над стайната температура (28 до 30).
<div align="right">Originally posted by D.H.V.*-*12/07/2005*:* 11:55:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Той наистина ли държи 3-4*С или си сбъркал
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">- без товар държи около 3-4 градуса над стайната температура (28 до 30).
<div align="right">Originally posted by D.H.V.*-*12/07/2005*:* 11:55:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Той наистина ли държи 3-4*С или си сбъркал
<div align="right">Originally posted by MAD*-*12/07/2005*:* 16:20:32</div id="right">
обмисли по-внимателно какво точно съм написал
3-4 градуса НАД СТАЙНАТА .... ..... (и числата в скобите)
Ясно.Сега вече е ясно-баща ми си мислеше(и аз също),че на ИНТЕЛ греят по-малко.А то се оказа обратното.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ясно.Сега вече е ясно-баща ми си мислеше(и аз също),че на ИНТЕЛ греят по-малко.А то се оказа обратното.
<div align="right">Originally posted by MAD - 13/07/2005 : 12:37:04</div id="right">
По-малко от кои?
И как ги сравнявате, че стигнахте до това заключение?
В офиса ми имам изпържен П4 2,6Гхц@3,1Гхз.Кутията е доста добра от към странана охлаждане Foxconn. Повече от 35 не качва.
Еми ако ИНТЕЛ греят като АМД,то те нямат предимство.
На тестовете винаги АМД(ATHLON 64)побеждаваха.
Последните AMD-та като топлоотделяне не са по-лоши от Intel-a. Предполагам, че има значение реалната честота на която работят. А как постигат такава производителност с 40% по-ниска честота? Явно има много работа по оптимизирането работата на процесорите. Не всичко е херци..........
Ама ти как видя че побеждава атлона на тестовете, с туш или по точки....Първоначално публикувано от MAD
И как по-точно смяташ да се замерят факторите "надежност", "стабилност", "съвместимост", защото "производителност" далеч не е всичко
Че пресхота не струва пукната пара, то е ясно, ама ми стана смешно за побеждаването
//offtopic
Айдеее почна се отново безкрайния спор AMD vs. INTEL
Ако на някой му се струва, че компютъра му с прескот и Windows XP едвам се влачи, да си сложи Win2003Srv и ще види че ще излети (е, ще трябва и още памет да си сложи)Първоначално публикувано от KOKOSH
П точки-а и AMD ATHLON 64 4800+-сруват около $850-$900.Хич не е евтино,но пък INTEL INSIDE PENTIUM "D" е същият по бързина защото има 2 ядра-и може би е по-евтин.Първоначално публикувано от KOKOSH