Резултати от 1 до 15 от общо 15

Пак за температури...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #1

    Пак за температури...

    При конфигурацията от сигнатурата,нормално ли е температурата на процесора да е: idle 49,а при 4 часова работа с PRIME95 - 61?Меря температурата с програмата на Gygabite(EasyTune 4).

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    295
    #2

    Пак за температури...

    Barton греят по принцип повече от Т-bred като на някой дъна непонятно за мен защо температурите са малко по-високи от останалите. В случея максималната температура преди процесора да сдаде багажа беше около 80 - 85 градуса. Нагласи си системата да се гаси на 70 градуса и всичко ще е ток и жици

  4. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #3

    Пак за температури...

    Нещо с охлаждането не ти е много наред. Този вентилатор не е лош, и трябва да ти дава по-добри показатели.

    Имаш ли вентилатор на кутията?

    Като пипаш радиатора горещ ли е?

    При отворен капак какви са ти температурите?




  5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #4

    Пак за температури...

    Ами,нещата малко се промениха.Преместих компютъра на друго място в стаята.Сега при затворен капак температурата е 54/64,а при отворен 48/58.На пипане охладителя е леко топъл!?!?Другите вентилатори в кутията са на чипсета и хардиска...системни нямам.Започвам да се съмнявам в отчитането на температурата,но все пак...64 градуса...а идва лято.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #5

    Пак за температури...

    Замислял ли си се да си смениш пастата?



    За тва ЦПУ 60 градуса са нормални само в случай че живееш при стайна температура 40 градуса...

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #6

    Пак за температури...

    Абе,да я сменя,ама чак пък толкова да влияе?!?!Ползвал съм тази,която си е на охладителя.Мисля,че е добра.Чудя се - не би ли трябвало при 60 градуса охладителя да е горещ на пипане?!?!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    159
    #7

    Пак за температури...

    Почти съм сигурен, че дъното ти отчита неправилно и действително нямаш микакъв проблем. При 60С, охладителя щеще да е доста горещ. Пастата ти си е наред и нямаш никакъв проблем. Щом държиш на Prime95, не се притеснявай от нищо.

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    192
    #8

    Пак за температури...

    И аз съм на мнение че температурата не се отчита правилно и друго все хора които имат дъна Гигабайт се оплакват основно че процесорите им греят.Това не може да е случайно.Нямам нищо против фирмата и никога не съм ползвал дъно на тази фирма.

  11. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #9

    Пак за температури...

    Щом радиатора не е горещ, остават следните два варианта:

    1.Както се писа по-нагоре - дъното не отчита коректно

    2.Радиатора не контактува добре с процесора



    Послушай LordOfEvil и смени (или сложи отново от същата) пастата. Провери ориентацията на радиатора, виж да не опира в нещо (кабел,кондензатор...)

  12. Yoo
    Yoo е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    34
    #10

    Пак за температури...

    Зарежи EASY TUNE -а и други са се шашкали от показаните температури влез в БИОС-а и провери там каква е температурата , ако отчетените резултати савпадат свали охлаждането смени пастата и се увери че радиатора и процесора контактуват добре и не се получават въздушни джобове .... ако пак нестава отвори кутията и сложи допълнителни вентилатори Водното охлаждане е RULEZZZ но и цената му също така че ти остава да търсиш алтернатива за по- добра циркулация на въздушната струя в кутията

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    295
    #11

    Пак за температури...

    Проблема с високите темпретури отчитани от дъната на gigabyte в 90% процента от редките случеи когато ги има са в комбинация с Barton процесор. Barton имат 256 KB L2 cache повече от Thoroughbred => имат по голяма площ на кристала, консумират повече, което значи че отделят повече топлина от другите при максимално натоварване. Гадна паста и неправилно подреждане на клабелите в кутията, слабо захранване, бързооборотен хард диск. Каквото се сетите може да Ви дига температурата. Винаги има и възможност датчиците на дъното да грешат. Спомням си едни дъна на MSI със Sis645 чипсет дето показваха че температурата на процесора в момента е 120 градуса целзии. Прегледай си нещата вътре в кутията. АКО все пак това е истинската температура което ме съмнява също не е голяма болка за умиране.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    84
    #12

    Пак за температури...

    Аз имам също дъно от споменатата по-форе фирма и на него съм монтирал Barton 2500+/512KB cache/FSB333Mhz. Значи тествал съм го това нещо с всевъзможни вентилатори /EVERCOOL, SPIRE, COOLERMASTER AERO 7+/и пасти /silver, white grease/ и трябва да кажа че особено значение няма. Измервал съм температурата със електонен термометър<img src=images/speech/icon_speech_yeah.gif border=0 width=29 height=15>, който показва температура на процесора около 35-39°C/като, сондата е поставена в междината м/у процесора и вентилатора/, докато EasyTune4 /дори и в БИОС-а/ показва, че е 52-60°С. Самият термометър е тестван и има сертификат за точност сега не мога се сетя, но мисля че беше ISO 9001:2002. Та отговора според мен е: НЕ ВЯРВАЙТЕ ДОРИ И НА ДАТЧИКА НА ДЪННИТЕ ПЛАТКИ НА GIGABYTE , вероятно има някакъв бъг, но засега не е оправен от нито един ъпдейт на БИОС-ите за техните платки. Доста неща изчетох и по външните форуми това е засега положението[V]. Ако сложиш водно охлаждане не знам каква ще е температурата която ще достигнеш/-1;-5°С/[:P][Yeah!], според мен не си струва парите, още повече, че по спецификация тези процесори държат до температура 85°С, така че има още запас до прегряването им. []

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #13

    Пак за температури...

    В интерес на истината,забелязах,че един кондензатор,който се намира в горния ляв ъгъл на сокета е опрян в ръба на радиатора.Нямам представа доколко може да влияе това на температурата.Проблема е,че ме е шубе да го пипам...

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    84
    #14

    Пак за температури...

    Пробвай да го отместиш леко, за да не се опира, защото ще ”изсъхне”, при което капацитета му ще се промени и може да доведе до доста сериозни проблеми /често рестартиране от самосеби си, може дори да има последствия и в/у CPU-то/, ако си добър с поялника удължи крачетата на въпросния кондензатор и го изтегли по в страни от сокета. Това обаче няма никакво отношение към температурата на процесора. Успех[]

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #15

    Пак за температури...

    Смених охладителя с този от сигнатурата.Температурата на процесора спадна рязко - 45 idle и 51 при един час работа с PRIME95.Това вече бива [8D].Склонен съм да мисля,че датчика си показва вярната температура.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Температури на сушене?
    От Gogo Byte във форум Бяла техника
    Отговори: 21
    Последно: 26-10-13, 15:15
  2. Ниски температури в стаята?
    От Shegobieca във форум Общ - хардуер
    Отговори: 19
    Последно: 22-11-05, 17:13
  3. Температури на GB 6800
    От Djeff във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 03-10-05, 09:02
  4. Amd Температури?
    От JOJO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 49
    Последно: 22-08-05, 17:07
  5. intel P4 температури...
    От ap_pz във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 13
    Последно: 31-07-05, 14:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе