е какво ти пише в EVEREST, за дъното- марка, модел?
е какво ти пише в EVEREST, за дъното- марка, модел?
MB PC Chips M862 KT400 SB.5.1 LAN а за РАМ-а не ми е подарен тъпото е че сам си го купих сега съм само с едната платка 512 и пак се рестартира по рядко , но пак го прави
току що забелязах нещо много странно с дъното ми както работеше на 68 градуса изведнъж температурата падна на 23 и сега си стой там. Дали това е някаква грешка е Евереста или е нещо от датчика в компа??
май трябва да мина на вариант търсене на дъно , но то като се замисля сигурно целия комп няма да струва колкото дъното може да мина на вариант търсене на подходящ вентилатор който да е дежурен до компа
обърни вентилатора на кутията да вкарва въздух а не да изкарва!и пиши има ли ефект
ами мъчих се да го обърна но странно защо вентилатора няма резба от другата страна само голи дупки са си , но забелязвам че май датчика ми прави проблеми , снощи за около 5мин. температурата на дъното постоянно варираше между 60 и нагоре градуси до към 25 и това през няколко секунди , нормално ли е това ??
датчика може и да лъже.намери по дълги види и обърни вентилатора.
Виж какви стойности на температурата се показват в BIOS и дали няма настройка да се изключва компютъра при достигане на определена температура.
Че е дръвце Писичипс дръвце е. Прави ми впечатление че нямаш перка на Чипсета. На тези дъна радиатора на чипсета е залепен с дебел слой "дъвка" и може да се окаже че той ти прави проблем. Доколкото си спомням преди А64 контролера на паметта е там. Та опитай да му сложиш някакъв малък вентилатор или дори да махнеш радиатора и да поставиш по голям ако има възможност, като замениш дъвката с тънък слой силиконова паста. Успех и сподели какво си постигнал.
Има нещо гнило в твоето дъно. Би ли ми казал какъв ти е Биос тага? (Ресетваш компота и когато излизат онези буквички и цифрички натискаш бутон Пауза/Брек и преписваш дългия ред който се намира в долният ляв ъгъл на екрана). Той би трябвало да изглежда нещо такова -> 61-1020-001437-00111111-071595-ALi1621-M726_v3.3-5123-H ( в случая PcChips M726 PCB v3.3)
Имам странното чувство че си объркал някоя цифра. Да не би да е 852 а ти да си написал 862???? Също така ако можеш да покажеш снимка на процесора от горе и отдолу или да кажеш на какъв сокет е?
Виж така ли изглежда? ->> http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite...ID=280&LanID=0
Ако да, значи е м852. Ето ти и линк със Биос и прочее. ->> http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite...uID=50&LanID=0