Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 30

В случай на неуспешен flash

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Какво се прави ако флашването е неуспешно и компа не иска повече да работи???

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

джаджата се нарича "програматор". намираш човек/фирма, която го има и не си едно дъно назад.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2001

трябва ти ISA видео карта,ако дъното ти има ISA слот още,слагаш я и махаш AGP картата,пускаш компа,и ще се зареди система от флопито,няма да може от харда

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

[] mikk, flash-ват се не само видео, а и дъно, модем, cd...

мисля че в случая става въпрос за flash-ване на дъно, а и това за което ти пишеш е просто да си запалиш компа, а не да си оправиш проблема.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2001

пич става дума точно за ДЪНО.....колкото и невероятно да ти звучи

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ами наистина ми звучи невероятно, просто защото не виждам какво общо има agp video-то с flash-ването на дъното и как появата на isa video ще поправи прецакания bios на дъното. би ли пояснил, моля. нещо не мога да вдяна как isa video-то ще ми пипне в bios-а на дъното и ще ... ще върне стария? ще довърши новия? какво?!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2001

не няма да ти върне нищо...просто ще бутне система от флопито и ще имаш видео...а вече със система ще може да си флашнеш наново скапания боис...незнам да ли знаеш ама като прецакаш боиса....компа тотално не пали...няма нищо...изпищава два пъти и тва е...по рано на всеки производител на дъна при теглене на нов биос го пишеше това...а аз лично 3 пъти съм скапвал биоса си...другия начин дето го знам е вземаш чип от работещо дъно и по време на пусната система вадиш чипа с биоса и пак записваш...ама е много по сложно

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

именно защото знам какво е да се скапе bios, затова и коментирам. виждал съм скапани дъна от flash-ване и скапани видео карти. аз лично съм си flash-вал и дъното, и записвачката. за видеото ми дойде с последния за него и просто няма нов, иначе и него щях да го. имам един стар sportster 28.8 oтпреди не знам вече колко години, като и той може да се flash-ва и като нищо ще му сложа v.92, но просто никъде няма написан за този модел.

преди около 2 години когато всеки се лудна да flash-ва, но още почти никои не разбираше, помогнах на тоз-оня да си оправи дъното с едни познати във фирма, които имаха програматор. ще извиняваш, но вложих ирония в горния си пост, просто защото не виждам от каква полза ти е isa video-то. ако знаеш какво е теоретичното обяснение би ли го споделил.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2001

не незнам...знам само че тия видео карти са направени да се бутва система от флопито...и най важното имаш работещо видео когато нищо друго не работи -

12. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

mikk, чесно казано ме изкушаваш да си гръмна 1 биос на дъно за да пробвам това дето пишеш. Само дето не ми е ясно как ще се стигне до опознаване на флопи при липса на инструкции, т.е. според мене това направо няма да стане. А второто за което говориш - рисковано е но при липса на програматор и желание за авантюра - да прави се.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2001

няма как да разбереш ...докато не изгориш ..аз три пъти със си скапвал биоса...първия път дадох 10 кинта на фирма,втория път един приятел ми го оправи по този начин,третия пак във фирма ми го оправиха като взеха биос от друго дъно...от тогава спрях да си флашвам сам биоса...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ей, ама си пишете, пишете - явно звездички ви трябват!

Това, за което говори mikk беше за AMI-BIOS (сега не знам дали го има още, не съм се интересувал). Става въпрос, че като се флашва BIOS-а, boot-block-а му остава и при AMI можеше с една дискетка, на която имаш записан само файла на BIOS-а, да стартираш компютъра и да си оправиш shit-а. Поддържаше се само ISA-карта, но съм го правил и без карта, ако знаеш какво точно да правиш, може и на сляпо. Единственият проблем е, че ставаше много бавно - ако не го знаеш, спокойно можеш да решиш, че нищо не правиш и да зарежеш...

Иначе, по конкретния въпрос: или програматор, или друго дъно със същия по обем чип. Е, има и по-сложни варианти но съм ги виждал само на картинка - BIOS-емулатор - една простотия се включва (ама къде се включваше не помня вече:-)) и ти се прави на BIOS докато се оправиш.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2001

ако не те мързи много провери дали става на сегашните дъна...по специлно на ВИЯ КТ133...щото ми се налага да си флашкам пак биоса...пък аз съм много добър на прецакването му ...и ни образовай

17. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Stan

Ей, ама си пишете, пишете - явно звездички ви трябват!

Това, за което говори mikk беше за AMI-BIOS (сега не знам дали го има още, не съм се интересувал). Става въпрос, че като се флашва BIOS-а, boot-block-а му остава и при AMI можеше с една дискетка, на която имаш записан само файла на BIOS-а, да стартираш компютъра и да си оправиш shit-а. Поддържаше се само ISA-карта, но съм го правил и без карта, ако знаеш какво точно да правиш, може и на сляпо. Единственият проблем е, че ставаше много бавно - ако не го знаеш, спокойно можеш да решиш, че нищо не правиш и да зарежеш...

Иначе, по конкретния въпрос: или програматор, или друго дъно със същия по обем чип. Е, има и по-сложни варианти но съм ги виждал само на картинка - BIOS-емулатор - една простотия се включва (ама къде се включваше не помня вече:-)) и ти се прави на BIOS докато се оправиш.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Това вече бива като обяснение, не съм чувал за подобно нещо. А момента за "звездичките" не е за коментиране.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Abe she se flashne ako moje da se mahne toest ako ne e zavareno na dunoto inache... shte pie edna vodica....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba RAS-255SD - почти неуспешен опит за профилактика!
    От forsaken във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 7
    Последно: 24-10-11, 21:50
  2. Помните ли този случай?
    От blue1 във форум Коментирай новина
    Отговори: 15
    Последно: 03-04-11, 22:28
  3. LG LH-T250 неуспешен update на Firmware...
    От i80386 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 06-04-09, 22:47
  4. Междинна - по действителен случай
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 26
    Последно: 08-03-08, 01:50
  5. По случай 24 май
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 25-05-07, 09:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе