Здравейте! Отдавна не съм писал тук, но за сметка на това съм редовен читател. Изчел съм почти всичко, но въпреки наученото вчера ударих гредата. Съседа се оплака от тежък и застоял мирис на влажно и мухул от климатика и естествено му препоръчах да си направи профилактика. Преди 2 седмици успешно се справих с моя National - пълно разглобяване, почистване и сглобяване (останаха ми 2 малки видии, но нали съм "майстор"!), та обещах да му помогна. Разглобих и свалих пласмасовите панели, но се оказа, че ваничката е едно цяло с останалата пластмаса, която е корпуса на вътрешното тяло. Гледах, пулих се, обаче не видях начин това чудо да се свали, за да мога да сваля и валяка, който е в ужасно състояние. До него има достъп само от долната страна - на жалузите, но е доста неудобно и с твърда четка и прахосмукачка ефекта беше почти нулев. Явно иделаният вариант е да се свали валяка, но ...
Въпросът ми е - на този модел сваля ли се отделно ваничката, или тя е вързана с корпуса и е неделима част от него? Ако е второто ми остава варианта с найлона и Meglio-то!
Благодаря предварително за "подкрепата"!
P.S. Климатика е '98 година.