Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Помните ли този случай?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #1

    Помните ли този случай?

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=586326

    Новината е стара, но интересното ще бъде утре, ако се даде гласност. "Убиеца" днес беше освободен.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #2

    Re:Помните ли този случай?

    След като убиецът от дискотека "Соло" с две убийства и трети опит беше с променена мярка домашен арест, какво да говорим повече...

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #3

    Re:Помните ли този случай?

    Еди, работата е, че този не е убиеца. ДНК експертизата не лъже.

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #4

    Re:Помните ли този случай?

    Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Еди, работата е, че този не е убиеца. ДНК експертизата не лъже.
    Е та какво се чудиш? Да не е първия "удобен" за целта човек, който се представя пред обществото за извършител на някакво тежко и нашумяло престъпление, за да се потуши шума около случая? После се доказва, че не било компютри, а компоти, но на кого му пука?

  6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #5

    Re:Помните ли този случай?

    Гадното е, че разни хора се наградиха, биха тъпана , че са големи ченгета, медиите разтръбиха случая, а сега пълно мълчание, а това е едно от три подобни убийства за миналата година в Пловдив. Уж живеем в свободна страна, а продължават да ни лъжат и да скриват информация.

  7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #6

    Re:Помните ли този случай?

    Най-гадното във всички тези случаи е невероятната корупция в медиите. И най-плоската лъжа, сервирана на безмозъчни хора по десет пъти на ден се превръща в "истина". Обществото непрекъснато е манипулирано до такава степен, че вече между фактите и медийното им представяне никой не търси логиката. Случая в горнооряховската болница е последния много показателен в тази посока. Ще дам тук един линк, с риска да наруша неписани правила на форума:
    http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?p=23415#23415
    Нека всеки си направи изводите....

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #7

    Re:Помните ли този случай?

    Лупус точно в тази връзка пуснах темата, хората изобщо не се замислят как биват манипулирани.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #8

    Re:Помните ли този случай?

    А това е новината днес:
    Четири месеца след жестокото убийство в Кючук Париж: Клошарят Янко на свобода, мъжът на Роза го търси под дърво и камък

    ПЛОВДИВ, Парашкева ИВАНОВА, 04 Януари 2011; 09:06

    ДНК пробата на Шиндов не отговаря на тази, взета от жертвата, самопризнанията му - невалидни

    Премиерът Бойко Борисов поздрави пловдивската полиция и прокуратура за бързата реакция на пловдивската полиция за разкриването на убийството. "Много показателно е как бихме действали ние, ако случаят "Белнейски" беше по наше време", заяви Борисов.

    "Съдейства лично вътрешният министър", каза комисар Чонов". Янко Шандъков направил пълни самопризнания. "Изумен съм от необяснимата и непредизвикана жестокост", коментира Чонов."

    Двата коментара бяха направени в понеделник, на 13 септември, ден след жестокото убийство на Роза Мачокова. Жената бе заклана в квартална градинка в Кючук Париж на път за работа рано сутринта в неделя. Преди това убиецът се е гаврил с нея. Няколко часа след убийството 41-годишният Янко Шандъков е задържан за 24 часа, а прокуратурата му повдигна обвинение за убийство по особено жесток начин. Два дни преди Нова година обаче главният заподозрян е освободен под гаранция. Съпругът на жертвата Митко Мачоков вчера е извикан в Първо РПУ, за да подпише предупредителен протокол - да не се приближава до него. Казват му, че може да излезе на свобода. Той категорично отказва да сложи подписа си. По-късно той разбира, че Янко не е в ареста вече пети ден.

    Клошарят е първият и основен заподозрян на следствието. Той обитавал колиба близо до парка. Пробожданията по тялото на Роза са 30, а две от наръгванията са били смъртоносни. Янко сам е завел криминалистите до мястото, където е скрит ножът, за да им покаже оръжието на убийството. Веднага след ареста Шандъков прави пълни самопризнания. Всичко изглежда наред, докато не излизат резултатите от ДНК експертизата. Оказва се, че ДНК материалът от убиеца не съвпада с пробата за сравнителен анализ, взета от Янко. Той обаче продължава да твърди, че той е убиецът и няма съучастник. Показанията му обаче не се потвърждават. Има сериозно разминаване между неговата версия и възстановката на убийството. След като става ясно, че Янко не е правилният човек, започват масови проверки на клошари и криминално проявени лица от контингента. Направени са десетки ДНК експертизи, но без резултат. На място са идвали и криминалисти от София. Според източници от полицията, по-опитни криминалисти са имали сериозни резерви срещу първоначалната версия и са настоявали да се работи и в други насоки.

    Съпругът на Роза - Митко Мачоков, е категоричен, че дори Янко да не е физическия убиец, той много добре знае кой е. Вдовецът е започнал собствено разследване и е разбрал, че два дни преди престъплението Янко е споделил с приятели, че трябва на всяка цена да влезе в затвора, защото го преследват. След това Роза е убита. "Някой е извършил престъплението, а Шандъков е поел отговорността", категоричен е Мачоков. Вчера той е бил повикан в Първо РПУ, където полицаите са настоявали да подпише предупредителен протокол по чл. 56 от Закона за МВР, че няма да се приближава и няма да се саморазправя с Янко, ако той излезе на свобода. "Изобщо не ми казаха, че вече са го пуснали. После разбрах. Отказах да подпиша подобно нещо. Щом те не могат да го накарат да говори, аз ще го принудя. Някой трябва да свърши работата", заяви Мачоков пред репортера ни. "Жена ми е мъртва - нямам какво да губя. Ако не каже кой я е убил, той ще бъде наказан. Най-много да лежа 15 години в затвора. Пък и както стана ясно, убийците ги пускат след 5 месеца", огорчен е той. Смята, че той и обществото са били умишлено заблудени от първоначалните изявления на ръководствата на полицията и прокуратурата. "Подведоха ме, наех адвокат. Мислех, че всичко е приключило. А сега започва отначало. Този случай ще надмине дори случая "Белнейски", коментира Мачоков. В първите дни на разследването съпругът също е бил сред заподозрените. Разпитваха ме десетки пъти и ми задаваха едни и същи въпроси. Ако тукашните криминалисти не могат да се справят, да извикат специалисти от София. Иначе до 15-20 дни ще има друга жертва", прогнозира Мачоков.

    Съпругът имал информация за двама души, които са били с Янко по време на убийството, и е съобщил на полицията. Той обаче не е доволен от реакцията им. "Казах им къде е единият, държах го под око, но те не дойдоха" твърди Мачоков.

    След като разбрал, че Шиндов е на свобода, Митко по цял ден обикаля квартала и го търси. Твърди, че не знае как ще протече срещата, но е готов и на крайности. "Със сигурност няма да го поканя на кафе", категоричен е вдовецът.

    Директорът на полицията старши комисар Тодор Чонов заяви, че разследването продължава, като се работи по няколко версии. Той не уточни дали Шиндов все още е основният заподозрян, с обяснението, че темата е "деликатна".

    Янко Шиндов е пуснат на свобода с подписка, съобщи вчера говорителят на окръжна прокуратура Галин Гаврилов. Наложена му е забрана да напуска страната. Повече информация по случая ще бъде разпространена от окръжния прокурор Иван Даскалов след връщането му от отпуска. Той беше наблюдаващ прокурор и по време на делото в съда за задържането на Шиндов. В залата клошарят направи пълни самопризнания с думите: "Като видях жената в парка, първо реших да я ограбя, после я нападнах и ми се прииска, а накрая я убих". Адвокатът му обяви, че цялото обвинение е скалъпено единствено по самопризнанията на довереника му.

    Шиндов е излязъл от затвора през декември

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #9

    Re:Помните ли този случай?

    Интересен ще ми е коментара на Цвъ Цвъ. Журналистите няма да пропуснат да му зададат правилните въпроси.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #10

    Re:Помните ли този случай?

    Лупус, някой хора наистина бяха наградени от ЦвЦв за бързото разкритие на случая.

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #11

    Re:Помните ли този случай?

    я да не се закачате с бъдещия президент

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #12

    Re:Помните ли този случай?

    Като стана дума за бъдещият президент:

    http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...i-angro.107890


  16. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    329
    #13

    Re:Помните ли този случай?

    Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Лупус, някой хора наистина бяха наградени от ЦвЦв за бързото разкритие на случая.
    тея хора добре ли са? аз сега прочетох
    п.с имали изобщо развитие по случая ? че и награди си "дали" те подиграват ли се с хората? Крайно съм възмутен то бива простотия на оня физкултурник Цецо шестака еми и като гледам кой оглавява полицията в Пловдив Т.Чонов той едно време беше шофьор май изобщо са я прекарали през просото....

  17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #14

    Re:Помните ли този случай?

    Развитие няма, клошара е свободен, истинският извършител също е на свобода. Чонов чукаше дъщерята на един бивш директор на полицията, той го направи шофьорче, после катаджииче, после малко в БОПа, а сега директорче. Има надежда и за най-простият полицай България.......

  18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,266
    #15

    Re:Помните ли този случай?

    С чукане всичко се оправя - знам го от един познат автотенекеджия

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 10
    Последно: 27-02-12, 17:55
  2. Междинна - по действителен случай
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 26
    Последно: 08-03-08, 01:50
  3. По случай 24 май
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 25-05-07, 09:37
  4. Отговори: 10
    Последно: 26-02-03, 10:26
  5. В случай на неуспешен flash
    От Cko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 29
    Последно: 24-10-02, 20:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе