@stenly компа ще издържи ли тази скорост ?
@stenly компа ще издържи ли тази скорост ?
Мдааам, ще издържи. Теоретично май до към 600-700 мегабайта в секунда беше пропусквателната способност на PCI . Нагоре PCI-Express.
Ето и още нещо интересно:
OCZ Z-Drive e84 PCI-Express SSD
256GB Max Performance
Read: Up to 800MB/s
Write: Up to 750MB/s
какво представлява на кратко raid0 angel
SSD 64 гб + моето hitachi и става манджа с грозде?
Нцъ...Първоначално публикувано от stenly
32bit PCI шина на 33MHz дава 132MB/s (32bit=4B x 33Mhz = 132MB/s). Практически стига до 533MB/s, но при 64bit шина на 66MHz:
Year created: July 1993
Created by: Intel
Superseded by: PCI Express (2004)
Width in bits: 32 or 64
Capacity 133 MB/s (32-bit at 33MHz)
266 MB/s (32-bit at 66MHz or 64-bit at 33MHz)
533 MB/s (64-bit at 66MHz)
Извадката е от Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI
Emos тази спецификация беше вярна при 486ците От тогава, до ден днешен една камара инженери се опитват да вдигнат скороста и измислиха мултиплексирането. Сега се порових из нета за да мога да съм по-точен и се оказа ,че съм объркал ......през PCI шината на съвременните дъна може да се прекарват данни със скорост до 1066 Mbytes/sec. А през PCI Express данните са още по-интересни. Ето едно интересно четиво.
http://www.quatech.com/support/comm-over-pci.php
Съжалявам за офтопика, ако е подходящо, може да се спретне нaрочна тема, но:
stenly, посочените от теб данни никъде не намверих да се отнасят за Convential PCI, подобни данни има за PCI-X, като там се посочват скорости до 8GB/s (PCI Technology Overview).
Отделно мултиплексирането се отнася за серийни потоци, а PCI e паралелен интерфейс...
emos, така е , приема нещата за верни , явно съм се объркал спрямо това, че вградения САТА контролер по спомени беше на PCI слот за разлика от контролера на Gigabyte който е на PCI-Express слота. И тъй като с 2 диска правя трансфер над 200 мегабайта в секунда ... От там съм се и объркал. На следващата сбирка ще полеем с по бира този приятен спор който водихме , ако някой друг има интерес , може да се прехвърлим в отедлна тема
Ммм я да видиме дали съм разбрал правилно има хдд което се пуска през PCI? по-добре ли е от SATA 2 ? Добре де 1 SSD диск по добре ли е от 2 в раид 0 ?
техното беше дал някъде пример, за raid- ове, с едни бидони за вода, нека даде линка, мене ме мързи да обяснявам.
Скъп SSD диск e с подобна или по-добра скорост от 2 добри конвенционални дискове в раид 0.