Тоест файда йок...
Има, има. Вдига се бързодействието на диска.
Ааа ясноо мерси за отг. : ) stenly златен си ,незаменим лол си
@lorams
Само не вземай 7200.11, бягай на далече от тази серия.
@stenly
Не, Божо е от месец и нещо с Phenom II
7200.11? серия на кое хард диска ли?
корекция. Видях в нета какво имаш в предвид мерси за съвета нямаше да ми направи впечатление понеже съм почитател на сегате ,но некаа не робувам на марки ако може да ми предложите някакви маркии , модели и прочие. angel
да, на seagate
аз лично съм фен на хитачи - тихи, студени, бързи... особено терабайтовата серия
аз пък си оставам фен на Seagate, въпреки леките и магаретии.
В момента съм, под RAID 0, със шест харда, по 500GB - 7200.12 32МB, ииииии...... HD Tune pro, направо изпушва.
Тъй че stenly с неговия беден RAID 0, може само да ми завижда.
за какво е HD Tune pro ами не знам имах едно хитачи на 2-рата година издаде багажа то и сега съм със хитачи
ще усетя ли някаква разлика от 16 на 32 мб кеш и какви проблеми прави тая серия на сегате? Тоо да не се попрецакам много...
? Mай ще е е по-добре да сменя заглавието на темата ,че го ударих на въпросник
всъщност, Hitachi правят доста добри дискове.
Марките, които оцеляха до сега не са много, главно 4 - Hitachi, Seagate, Western Digital i Samsung, (нарочно не слагам Maxtor в листата, тъй като е притежание на Seagate, даже в последно време, напълно заприлича на Seagate, по форма и етикет ).
Съществуват разбира се и дискове куча марка, да не забравяме също
и HP, които се опитват да се специализират, главно в производството на дискове SAS, и така нататък.
От време на време се случват малки недоразумения, както примерно случаят на Maxtor, и серията и DiamondMax 10 , която не се разбираше никак с nVidia nForce 4, и трябваше да се прибягва до чупене, на даден пин на диска, за да се сработят, (напомням, че тогава Maxtor нямаше още нищо общо със Seagate ).
Или бъгавият Firmware на серията 7200.11 при Seagate.
Коя марка е по добра, от другите 3, това е въпрос, на които ще получиш различни отговори.
Реална разлика, между 16 и 32МB няма да усетиш, разлика би имало, примерно, ако оборотите са повече от 7200, и аксес тайма на диска по кратък.
HD Tune е малка програмка, за наблюдение на хард дискове, притежаваща доста инструменти, най вече ползваща се заради benchmark-a и, (тест на възможностите ).
Можеш да си я свалиш, ако искаш, има безплатна версия.
Seagate. 7200.11 дори и по новите модели с по нова дата ли правят проблеми? Мене все ме блази като видя 60 месеца гаранция
не е като при самсунг. 12 месеца
"аксес тайма" къде го пише това нещо? за да знам моя колко е и бъдещия евентуално ако го гледам де
май бях виждал хора да си слагат 40гб хард диск с 10 000 оборота за windowsa и 2-ри носещ цялата информация който е по-бавен
има ли го това нещо....
Като настояваш за Seagate гледай 7200.12. WD Caviar синия или черния също са много добри! Не ти знам бюджета, но ти се върти нещо в главата за два диска - е това може да се направи с един малък SSD за ОС и големия за данни!
Първо са идеите послее когато знам какво искам и имам пари го взимам : )
какви парета е 40ската с 10 000 оборота?
SSD- то е по-бързо!
Не питай за парите!
http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=41353
http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=41312
Самсунг официално се прадават с 36 месеца гаранция. Това с 12те месеца е сигурно някой търговски похват да те прецакат с топла бира
Колкото до SSD дисковете, мечтата ми е два бързи в райд0. (Казвам бързи , защото повечето евтини дискове са с скорост на четене около 100 мегабайта в секунда и на запис около 60-70мегабайта. А хубавите са 200 към 160 и нагоре)