Такаа.Понеже не знам как да приложа директно снимки във вашия форум ето ви линковете на няколкото шотчета които съм направил
На първо място моята конфигурация
Тип централен процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Дънна платка: Gigabyte GA-M61PME-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Чипсет на дънната платка: nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer
Системна памет: 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Видеокарта: NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB)
3D-ускорител:nVIDIA GeForce 9500 GT
Монитор:Asus VW195 [19" LCD] (85LMQS016858)
Звуков адаптерRealtek ALC662 @ nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - High Definition Audio Controller
IDE контролер: NVIDIA MCP61 Serial ATA Controller
IDE контролер: Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Контролер за памет: AYD6J5NT IDE Controller
Флопи-дисково устройство:няма
Дисково устройство:Hitachi HDP725050GLA360 (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Мрежова карта: NVIDIA nForce Networking Controller
Мрежова карта: WAN (PPP/SLIP) Interface
Захранване: ATX-400 400W
Тип BIOS: Award Modular
Версия на BIOS: F2
Тип Award BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Съобщение на Award BIOS: M61PME-S2 F2
Дата на системния BIOS: 03/07/08
Дата на видео BIOS: 07/09/08
Според моя Bios моя процесор си е не печка ами направо доменна пещ и естествено защитата на дъното изключва компира .Сега колкото и да съм бос в компютърната техника странното тук е, че тоя процесор си грее така няколко месеца и още е здрав нищо му няма работи си на 6 преживя и интензивните тестове с евереста последните 2 дена интересно е също какво отчитат програмите стойностите са доста странни.Значи напъвам аз процесора на 100% и температурите както си му е реда фръкват нагоре и нямат спирка и така докато се изключи компютъра обаче ако прекратя "акцията" преди това температурите падат рязко до да кажем 50 градуса от 95 става на секундата просто.Друго странно нещо тук е че на пипане веднага след угасването на компютъра охладителя е по студен от видеокартата.Ето ви нагледно какви чудеса показва евереста http://img231.imageshack.us/img231/2...ilitytest2.png температурите са сходни с тези които показват Speed Fun и Core Temp само където Speed Fun ми показва 2 вида волтаж на V1 и V2 като тоя V2 показва 1.87 а V1-1.31
Првил съм какви ли не фокуси от рода на смяна на пасти и пълно пчистване последното което направих е да сменя и охлаждането с това http://img.tomshardware.com/us/2006/.../amd_boxed.jpg След продължително четене тия няколко дена из форумите така и не ми стана ясно какво подяволите става тук на път съм да пратя машината до Плевен (там е произведена ) което означава поне 2 седмици без ПиЦи но попаднах на някои интересни теми във вашия форум които са старички но намекват за проблем с дъното или по точно с Gigabyte дъната
Та преди да предприема каквито и да е драстични мерки реших да се консултирам с вас за последно
П.П.
Ето и друга интересна снимка от Евереста която може да ви е от помощ http://img13.imageshack.us/img13/2435/cpuidl.png