Glasuvaite za nakoe ot dunata i kajete neshto za vsqko ot tqh.
Da se orientiram kakvo da vzema.
Glasuvaite za nakoe ot dunata i kajete neshto za vsqko ot tqh.
Da se orientiram kakvo da vzema.
Gigabyte spored men.
Ako iskash pove4e info pogledni tuk: http://comexgroup.com/motherboards/_...7vax_kt400.htm
Cena/kachestvo spored men e nai vajnoto syotnoshenie pri izbora na edna stoka, taka che az bih izbral gigabyte
Iakomir Iakov [Rousse]
ha ... da ama ne ... ne poznahte
Tvardo ASUSa ni6to 4e e Kt333 nqma vidima ili usezaema razlika sprqmo GB KT400
kakvo ka4estvo be hora!!! da ti podava 1.85V na CPUto li ???za overclockeri da , ama ina4e .. Hardwarena nesavmestimost mejdu GB KT400 i noname ATI RADEON (tva se polu4i pri mene na 3 razli4ni dana s 3 razli4ni videokarti.)e iskate RADEON nqma problemi samo 4e da e na GB varvi si prekrasno.V edin forum 4etoh 4e ima potrebiteli koito se oplakvat za problemi s AUDIGY.
Ne mislq 4e e idealnoto evtino KT400 ama to drugo nqma (ECS KT400 kato dojdat 6te gi vidim).
Az mislq da minavam na MSI KT4 ULTRA []
GB KT400 7vax si ima i + LAN onboard, 5.1 AC'97 codec (software),USB 2.0
A7V333 - 5.1 CMEDIA 8738 (hardware), USB 2.0 e nqma LAN, ama gledam e izlqzlo A7V333-X KT333(CF)s LAN i drugi extri ama dali go ima v BG.
E da si priznaq ne vsi4ki GB duna se okazaha taka bugavi, imax za mnogo kratko 7VAXP be6e mnogo stabilno i idva dobre okomplektovano.S nego nqmah problemi.
Lightmaster, с новия BIOS F6 се оправя проблема с 1.85V Vcore default, за ATi-то нямах карта да го пробвам...
Но за феновете на о/с е много "полезен" тоя бъг, обаче го оправят в по-новите версии на BIOS-а както се вижда.
Иначе A7V333/400 са малко слабички откъм производителност, знам от тестове, че A7V333 е по-бавно от A7V8X, а GB 7VAX е по-бърз от A7V8X..
A be i az sam se zamislil za upgrade ama ne mi se davat 20$ v poveche za ASUS. Gigabyte-a se darji mnogo prilichno pri edin friend i mnogo se zamisljam [8D][8D][8D] A zvuka mu e ALC650 6 channel i mi se struva che vaobshte nee otstapva na CMI8738.
Version Description
1. Fixed system hang under win98 when Creative PCI sound card exist
2. Improve CPU to AGP performance for ATI AGP card. --------- NO COMMENT !!!
Абе вярно че нямам ли4ен опит с тия дъна но съм прочел доста ревюта по въпроса и вярно че първите дъна на ГБ КТ400 имаха проблеми и с разли4ни памети и с производителност спрямо 333 но след първата ревизия нещата значително се подобриха.Освен това като се купува дъно(аз поне)се купува за дълго време(аз гледам да издържи поне 2 ъпгрейда на процесори) а КТ400 поддържа и новите памети и новите процесори на от 2400+ нагоре(на 166 шина)има си доста добър саунд и т.н.В това отношение покупката на кт333 е крачка назад.
Е АСУС са супер утвърдена фирма за дъна но аз лично бих спестил 20$ с ГБ.Може да изглеждат малко ама знаете че при цялостен ъпгрейд - от тука 20 от там 15 - и накрая стават 100.Пък и за несъвместимостта с АТИ - незнам но имам приятел с такова дъно и Радеон9700 и му върви супер.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by medunski
Пък и за несъвместимостта с АТИ - незнам но имам приятел с такова дъно и Радеон9700 и му върви супер.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Абе колко народ мислиш, че може да си позволи R9700?!? []
Пък и това е AGP8x платка, друго е...... дори да я превключиш в режим 4х си остава 8х платка.. въпреки, че не работи на 8х.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by medunski
6to be po-novite broiki nali ve4e rabotqt na 8x!?
Абе така е теоритично... ама нещо не чувам за A3 ревизията все още...
Аз не мога да разбера за т.нар. "бъг" както му викате за VCore че бил на 1,84V. Бих попитал и кво от това.......да не би да се запали CPU-то или да се стопи случайно...това за мене си е чиста проба дюшеш както казват табладжийте. Нито пече повече, нито става по-нестабилен, е да някой ще каже намалява му се живота, примерно от 10г на 7г....това наистина е "сериозен" проблем
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by janko
Нито пече повече, нито става по-нестабилен, е да някой ще каже намалява му се живота, примерно от 10г на 7г....това наистина е "сериозен" проблем
Само като видя да казваш, че "нито пече повече, нито става по-нестабилен" и почвам да се чудя дали въобще да ти отговарям...
При повишено напрежение е ЕСТЕСТВЕНО да пече повече, а при това положение му се повишава и температурата, нали така? И от тук следва, че ще почне да отделя повече топлина, която може да дойде както сам се изказа "дюшеш" за цуулер-а.. и да почне да прегрява и т.н.
Така или иначе са заложили възможност за overvoltage, защо да правят и допълнително от BIOS-а такова?!?
Виждам, че с F6 за 7VAX и F7 за 7VAXP е оправен проблема - вече за Palomino е около 1.76V...