Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Pentium B960 или Core i3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Pentium B960 или Core i3

1. aida Е синтетичен тест, т.е. резултатите от нея в реалния свят имат стойността на поздравителна картичка за 8-ми март -> красиво, но безсмислено

2. нали правиш разлика между скорост на памет и обем на памет? не на 1333, ако ще на 13 333 да е единия гигабайт памет, компютърът ще е по-тромав от 2 гига на 1066. и наред с други детайли като latency-та и т.н., основната функция на RAM-а е свързана с обема й, а не със скоростта й (както и сам си се убедил, удвоявайки обема й в примера, който си дал по-горе)

и последно - ама ти сериозно ли смяташ, че двата шот-а имат някакъв смисъл?

DDR2 срещу DDR3, на различни платформи (процесори, чипсети, и т.н., и т.н.)...

сравнения не се правят така
    взимаш 2 различни памети, които искаш да сбориш, и последователно ги слагаш на един и същ комп, след което въртиш едни и същи РЕАЛНИ тестове, след което (при желание) ги клокваш с един и същ %, за да видиш как скалират и т.н., и т.н....

не се заяждам, само обяснявам как трябва да поднасяш и каква информация, за да има стойност твърдението ти

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Благодаря за съветите, макар че малко не съм се доизразил.
    Ъпгрейдите съм ги правил и съм доволен на база РЕАЛНАТА употреба от мен и семейството. Такива шотове си бях направил преди и след ъпгрейдите и на двата, а тези по-горе са днес правени на различните лаптопи. Дано успея да открия старите шотове, това имах предвид. ДДР3-ката /макар и 1066/, но със стария процесор /шина 800/ се държеше напълно като ДДР2 на 800. Просто затова сложих 2 шота, макар и на различни машини. Скоростите си бяха равностойни. Относно обема памет - за Асуса - съгласен съм че особено влияе и преминаването то 64 в 128 битов режим /дуал/, но при Ейсъра - просто това не е променяно, а реалната промяна в бързодействието е налице.
    Затова и на другите - ще се добавя по още една плочка. Или с други думи - предпочитам 2*2, отколкото 1*4 ГБ - или 2*1, отколкото 1*2 ГБ както е ХП-то. Така или иначе на всички е Уин7 х86.
    П.П. Не се занимавам професионално с комп.техника, така че приемам критика и съвети за моето мнение и предстоящи ъпгрейди.
    А аида мисля че отразява това, което реално виждам като разлика в работата на машините.

То стана много офф по темата - ама и още нещо - много ме дразни това, че напоследък при рекламиране да дадена машина, изтъкват че процесора бил с Х МВ L3 кеш - че тя тая кеш има скорост колкото ДДР3. В случая по-важна е КЕШ паметта от по-високо ниво - 1 и 2

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

и кеш 3 е важeн
    Кеша е в процесора и е с най-бърз достъп до него.
    Л1 е най- бързата и най-скъпата. после л2 и л3

5. Тук е от
    Jan 2008

Благодаря за отговорите и отделеното време.
    Изборът се ограничи до следните 2 модела:

http://www.technomarket.bg/products/...-y560-59038061

http://www.technomarket.bg/products/...110-di5b005100

В понеделник отивам и грабвам 1 от двата / който е по-хубав на външен вид, жената ще го избира /.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и все пак се постарай да хареса DELL-a

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Живее в
    Варна

Успех стискаме палци да е делчето макар че се съмнявам. От към дизайн са тухли

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Виж и тук в www.ardes.bg
    мога да ударя едно рамо

Дел-чето може да бъде с червен капак - , нещо което би натежало

10. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Re:Pentium B960 или Core i3

Цитат Първоначално публикувано от Людмил Виж публикацията
    Не, Dell не са боклуци. Новото поколение Inspiron са посредствени(да не кажа лоши) с гадна евтина пластмаса и ужасно охлаждане(най-големия проблем според мен). Изобщо, много са далеч от latitude, че и от Vostro, които не са много по-скъпи. Не знам у вас какви "домашни приложения на Самсунг" имате, но явно нямате досег с лаптопите им.
    Ще ме извиняваш, но този Инспирън 5110 е с метален корпус а не с евтина пластмаса с каквато най-вероятно правят Самсунг! Немога да разбера, но в този форум има наистина много комплексари и всеки хвали неговото си!

Спазвай правилата на форума и не обиждай събеседниците си!
    Има много възможни гледни точки кой е комплексар и кой не, нека ги запазим за себе си!
    Регистрирал си се във форума за да напишеш странна констатация в тема, в която не е писано от 9 месеца... подхождай по-сериозно в бъдеще моля.
    kod

11. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Pentium B960 или Core i3

Скоро четох, че Самсунг била на първо място в класацията за най-неразвалящи се лаптопи на базата на позвънявания по телефона от потребители с проблеми. Само дето нямаше извадка колко милиона компютри са продали ...

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Pentium B960 или Core i3

В доста лаптопи има чаркалъци на Самсунг.В лаптопите им не знам дали са техни компонентите,дори и матрицата,но до среден клас машини,които ми са попадали,откъм работа/производителност и екран на Самсунг са били най-скапаните.Извенение,че не съм по темата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Продавам процесор pentium dual core e5800 3.2ghz
    От anjnsan във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 25-04-14, 20:57
  2. Продавам Intel Pentium Dual Core E2160- 1.8ghz
    От Sinnerr във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 30-09-12, 11:55
  3. Продавам Pentium Dual-Core E5200 и AC Freezer 7 Pro
    От phonogram във форум Приключили продажби
    Отговори: 11
    Последно: 07-05-12, 11:08
  4. Продавам Intel Pentium Dual-Core Mobile T2390
    От Sall във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 17-06-10, 16:28
  5. Купувам Pentium Dual Core
    От DJ във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 16-01-07, 21:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе