Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 270

<<Intel Vs Amd>> Opteron - мечта или реалност?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by fori

Е в случая се беше откачил и радиатора :-)

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Т'ва не вервам как е станало просто.... тия процесори не могат да работят без радиатор дори и минута, ти за цял час ми говориш.... без никакъв охлаждащ елемент върху ядрото просто забрави...

<div align="right">оргинално мнение на Mollov</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

То аз май се изразих малко неточно де, за този час компютъра успя да забие няколко пъти, но и след това успя да се стартира няколко пъти успешно, точната опитна постановка беше - рестарт - чеква се 20 ГБ диск на ехт2 - тръгва компилацията на РНР - забива. Самия процесор беше сложен на преходник слот1 към сокет 370 като едното от зъбчетата за закрепване на радиатора се беше счупило в резултат на което радиатора висеше под 45 градуса наклон. Проблема беше решен с няколко свински опашки като временно решение и така и си остана (като всяко едно временно решение което работи[8D])

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Така. Как съм проспал толкова писания, озъбих се докато ги прочета Не ми се коментира нищо по изказванията освен малка забележка към Черният Рицар (хихи) - ми вземи си компилирай ядрото с АПМ поддръжка ако искаш Та по същество - имам под опеката си 3 кочинки на които съм пуснал неразумен брой гейм сървъри - p3 1000/512sdr/via694, palomino1600+/512sdr/sys & p4 1,7(256kb)/512ddr266 , намират се на едно физическо място и нет кабелите са набучени в една и съща мрежова медия. Вниманието ми е насочено към паломиното и п3-ката. С абсолютно едни и същи конфигурационни файлове (ЦС сървър за 24 олигофрена), при пълно налазване амд-то се провали тотално. Пинга на лузерите скачаше отчайващо при първоначалното тръгване из нивото (когато всички са живи) - над 100. Средната стойност не беше под 40мс. В момента в който загасих паломиното и пуснах п3-ката на същото ип, същите тези лузери не видяха пинг над 30-40мс, като средния клонеше към 15-20мс. Друг е въпроса че п3 на 1000 просто не е за 24 играча и тогава наистина направих разликата между лаг и латенция(пинг) - п3 лагваше защото и бяха множко 24 маймуни на клона, но крепеше пинга перфектно. Много се озадачих. Уточнявам, че пинга в никакъв случай не е по висок при паломиното заради мрежов проблем, това беше дълъг тест, хихи. Дотук с този тест. Тогава се появи п4-ката с 256 кеш и аз зарадван пуснах две 20-ски за налазване от малоумниците. Мале какъв провал. Та се сетих да попрочета и попитам по специализираните форуми и хората не ми се смяха много Просто съсипващо учтиво ми обясниха как кеша бил като магистрала, повече кеш - повече платна, повече фсб - по-висока скорост по платната, хихи. Демек аз хубаво си ревах на шефа за п4-2.4(512), хората викат 2-3 двайски без грижи, а ако е амд - само двупроцесорки, ама по-добре било за сметки и рендване да се ползват. Това напълно съвпада и с моето мнение, амд за елки. Гледам, радвате им се, хвалите се с тях, но за тази специфична дейност п4-ките(512) биха могли да свършат някаква работа. Не ми трябва 2+2. Вярно е и че хардуера който описвам не е върха, но със сигурност е по едно и също време. В офиса се появи и тб2100+, така че скоро и него ще налазя с подобни тестове въпреки уверенията на колегите от запад да не си купувам десктоп процесор (визирам котлоните) за сериозна работа. Лично мое мнение е, че повечето от вас са със занижени потребности и това за което наистина ползвате амд серията не е гарант за качеството на продукта, който бтв намразих покрай отвратителните чипсети които правят и продължават да правят за него. Амд си направиха един наистина стабилен чипсет, направиха двупроцесорка, обаче е безумно бавен. Пак лично аз, вкъщи съм с п4 @ 2.4, сблайв ритейл, асус гф4ти4200, уайерлесс линксис 11мбита, амаьорски тв тунер/кепчър (ама с Пауър ВЦР кепчнах 16 часа Том и Джери маратон на един дъх в мпг2), 3ком 100мбит карта, Си-Нет 100мбит карта, записвачка, четачка и 80гб 7200 диск и повярвайте, и под дебиан и под хп работи стабилно и безотказно (буахаха, рама ми е 512 Елексир 333 @ 354 - Павка, продължавам да чакам УинСтар да ми го сменят с 512 Самсунг 333), всичкото това забучено на епокс 4г4а. И моля ви, не ми казвайте колко пари съм щял да спестя с котлон на емнайсе+, или с тези пари които съм дал за п4, какъв невероятен-вдъхновителен-неповторим перформънс съм щял да имам. Мерси.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

мисля че в случая с CStrike сървъра не може да се използва за чак такова мерило, в смисъл че ЦС сървъра си е оптимизиран за П3. При нас сървъра ни също е с Туалатин 1.2, работи перфектно и през ум не ми е минавало да купувам АМД ако ще и на 4 Гхц да е...

естествено е че на който му трябва хардуер точно за определено решение ще го купи...

но това не прави един процесор по-добър или друг по-лош....

въпроса е че повечето софтуер който ползват повечето юзери въобще не е оптимизиран за един или друг процесор, и точно там АМД-то си показва предимствата - по-ниска цена на същата производителност.

Има и един друг момент: на повечето системи примерно със КТ133А, произведени преди 2 години, когато един Т-бърд 650 Мхз струваше 70$, а една П3-ка - точно 2 пъти повече, могат в момента да пуснат примерно Паломино 1600+ и за 55$ имат повече от 2-пъти прираст на скоростта на процесора, което само по себе си е чудесно решениe за ъпгрейд на минимална цена. Поне лятото лично аз така бях направил - за 30-ина долара разлика минах от 650Мхз на 1.4 Гхз. Но с такова нещо не може да се похвали нито един собственик на П3-ка от онова време. Аз съм си обикновен юзер (да кажем със "занижени" критерии) и не виждам в случая какъв щеше да бъде смисъла да купувам 2 пъти по-скъп процесор навремето, и след 2 години ъпгрейда ми да излезе 3-4 пъти повече само и само заради някаква си марка...

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

//offtopic

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Черният Рицар (хихи) - ми вземи си компилирай ядрото с АПМ поддръжка ако искаш

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

хеххе оптимист, при опита ми да си пусна SuSE и да правя някави такива еквилибристики, ми заби още на инстала.... [] Сигурно ми е от MS мишката [] Това Линукса не е за хора. (иначе Knoppix-a за който говоря по-горе си има APM поддръжка, хехе просто на моята система не се гаси един господ знае защо....

//offtopic

6. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз от една седмица ползвам Кнопикс 3.2 , релийза от СеБит и е перфектен...почти. Много ме зарадва това, че ми откри всичкия хардуер, включително тв тунера и уаерлеса, та даже и тръгнаха. Още чакам официалния релийз, там може да има подобрения и оптимизации Иначе съм съгласен, че по принцип Линукса все още не е за хора, хихи.

А, Еди, стига с тези пари де, за тези които не могат или не искат да си позволят Интел, другите са прахосници на средства...ако ме питаш мен, прахосничество на средства е да си купиш амд и като видиш че не ти върши работа, да си го биеш по главата или да се успокояваш, че все пак си го взел евтино.

7. Member
    Тук е от
    May 2002

KOKOSH

...дали ..ха, да правилно - та дали и сам не погледна къде имаш ядове - написал ли си го или ми се струва - 1600+, SDRAM, SiS чипсет ?

SiS, SDRAM и искаш стабилна работа????

SiS и искаш стабилна работа?

Абе ние само си говорим ли за чипсети и т.н....Като има VIA, с която имат проблеми само притежателите на P4-ки или бившите притежатели на Intеl..(?!) зачий дявол си купувате дъна със SiS...а и не спомена марката на дъното - аз ще се осмеля да я предположа - ECS?

Айде пак сега ни обясни за стабилността и "специфичната" работа. От мен - гаранция че предното ми РС с дъно с КТ333 надали щеше да можеш да го "сриеш" или каквото и да е...За съжаление още не смея да твърдя нещо подобно за nforce..

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Драги участник от хардуер.бг, вгледай се по внимателно какво съм написал. П3-ката е с виа чипсет и сдрам, и се държи перфектно. Изобщо не обсъждам чипсетите. Освен това когато е купувано дъното сис+сдрам не е имало ддр дъна на човешки цени още, просто смених процесора по някое време с "по-мощния" 1600+ . И още нещо, не знам какво е за теб чипсет сис, но това е фирмата която спазва спецификациите по стриктно и от интел. Разказах една случка и изказах мнение по темата амд<>интел, не ги мешай Айде със здраве.

10. Member
    Тук е от
    May 2001

Драги ми KOKOSH

искам да ти задам 2 въпроса:

1. Къде, боже мой, си виждал администратор който ползва сървер

на чипсет който не описан като регистри и латентност и изобщо има някаква поддръжка в линукс?

2. И как реши че AMD750/760 е БАВЕН чипсет ? Може би защото

игрите вървят на него с 12-16 кадъра по-бавно ?

Бенчвал ли си любимите си realtek и cnet на неговите PCI слотове ??? И изобщо чел ли си статия по въпроса за Linux под AMD

За твое сведение единствения чипсет на sis който има НЯКАКВА поддръжка във линукс ядрото е 630 (на теория 730 би трябвало също ама нещо ...)

Ако искаш мога да ти отпусна едно древно дъно 7IXE4 (giga-дръв но със SuperBypass:enabled), SDRAM micron, който натиква ВХ във кучи гъз ... а ако не вярваш може да посетиш rambler.ru и да видиш на какво им е търсещата машина.

Та AMD чипсетите имат бавно AGP, обаче за друга работа (със хубав PCI адаптер) стават.

Изобщо ве едно да искаш сърверите да са със 4200 - това е смешно. А за елитгруп - мисля че всичко е отдавна казано.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2000

За кирката

1.Къде, боже твой, си виждал администратор да вади пари от джоба си и да купува машина която на него му се ще да му е сървър-ползва каквото има.

2.Къде съм споменавал, че за чипсет 760 на амд става дума за игри, става дума реална работа с приложения и игри ( 2 дъна - тиан760 и асус760, 2х1900+, 2гб рам ддр, радеон 9700про - 10000 точки на 3дмарк2001 и на двете дъна, дифоулт настройки. Същата карта я сложих на 2хКсеон 1800 2гб рдрам800 и със същите драйвери изкара 15000) Със сигурност на виещо дъно и хп1900+ ще направи 13000.

3 Къде по точно съм казал, че дъното със Сис чипсет е елитгруп, дъното е асус.

4. Къде по дяволите съм споменавал за любими мрежови карти?

Като ми задаваш въпроси, задавай ги въз основа на моите писания, а не на отговорите им

12. Member
    Тук е от
    May 2001

а къде боже мой пише че е азъс ????

13. Member
    Тук е от
    May 2001

но пък си написал че всичко е на дефаулт настройки което обяснява всичко за 760-ките. Определено там супер байпас нема

Но това чвно не те интересува - шефа да купи ксеон ! ПРАВИЛНО !

Но понеже сам съм си шеф -пропуснах, и съветите на западните колеги - и тях

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хихи, и атлона и ксеона забрави да ги @. Биосите са им като на 386 от 93-та

Забравих да отметна, ксеоните са 2х2000мхз но не можеш да ги @, може само даунклок,хихи, до 1.6 можеш да ги смъкнеш.

А дифоулт настройките - имам предвид видео драйвер

16. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Споко Мъни,

И нашия любимец n1ck изглежда се е насочил към правата вяра

За неразбиращите от интерфейса на Куейк трите деветки означават, че компа на юзъра е "забил", а ника с който се е логнал преди поредния краш говори сам за себе си! [8D]

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Legolas [] недей лъжи хората които не разбират от Quake ...

За недоверчивите давам специално разработената от мен AMDcrash която забива само на AMD []

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Вижте,проблемите причинени от ЦПУ или чипсет са около 1% от общите,така че темата е напълно безмислена за нем;вече сме 2003,и няма никво значение с къв процесор си,стига да използваш ВИА или Интел чипсет:разбира се има и изключения от правилото,но те са сподаични.

Ако се спазва правилото"не съм толкова богат да купувам ефтино"проблемите ше са 1000% по малко,уверявам ви,поне по мои виждания,които са базирани на 5 години професионален стаж основния проблем е ефтините болкуци дето купува българина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици - митове и реалност
    От badr във форум Други начини за отопление
    Отговори: 28
    Последно: 25-09-11, 19:55
  2. 3D Принтер, мит или реалност ?!?!?!
    От stenly във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 25-11-10, 23:37
  3. 100-доларовият лаптоп стана реалност
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 18-11-05, 12:32
  4. Американската мечта?...
    От Леголас във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 41
    Последно: 23-09-04, 22:20
  5. Компютър мечта.
    От Zappo във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 06-12-00, 18:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе