нещо не е наред при теб... как така "държи 75"? през цялото време или само пиково?
нещо не е наред при теб... как така "държи 75"? през цялото време или само пиково?
FearMe,при постоянно натоварване на 3.8GHz продължително време.Иначе,ако не е натоварен-32-50 гр.Затова питам дали да вдигна оборотите от биоса,ако 2200 не са максималните-да изключа аутото и да задам някой от настройките гр./обороти с по-високи стойности.Колко оборота при пълно натоварване прави твоя фан на охлаждането?Другото,което ми прави впечатление и не ми харесва-високият волтаж;при 3.8GHz върти 1.14-1,188V,даже за миг вдига и до 1.2V.
Каква е разликата между трите 3570К?
CM8063701211800 is an OEM/tray microprocessor
BX80637I53570K is a boxed processor (English version)
BXC80637I53570K is a boxed processor (Chinese version)
Здравейте на всички.
Може ли да ми кажете дали 71-72 градуса на най-топлото ядро при тест със AIDA64 като натоварвам и трите за процесора е поносимо за процесора.Нямам за цел изстискването му просто ми харесва да е на 4 Ghz.
Благодаря предварително и моля само които знае да ми отговори
71-2, при каква стайна температура? Ако нищо не ти блокира, бъгва забива, след няколко часа работа, значи всичко е наред
Нямам термометър в нас, но следя температурите в най-топлите дни, а и все пак те са с тест.Когато играя игра не съм ги гледал, но надали ще са по-високи.Нищо не забива и върви гладко но мисълта ми беше да не се достига до това положение.Близко ли са тези градуси до критичния максимум или са добре.Някъде из форумите четох, че тротлинга за този процесор се активира при температура над 90 градуса, но беше на английски и каквото разбрал каквото не, знаете как е с гугал превода.
П.П. Ако е така значи 71-2 градуса не е проблем както казахте.
Този пост е редактиран от zapro; 22-06-17 в 18:57.
Малко височки ми се виждат тези температури. При мен при тест на процесора с WinRAR ядрата държат 52 ~ 54° при 25 градуса стайна температура и отворена кутия. Но при теб може би видеокартата нагрява допълнително процесора и затова ти държи високи градуси. Не е зле да провериш и пастата в какво състояние е, и радиатора ако замърсен с прах да го изчистиш.
edit
\
Сега пробвах теста на аидата и температурите на ядрата удариха 70 ~ 76 градуса. Явно този тест е по-натоварващ и пържи доста процесора.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-06-17 в 20:25.
Имам същия процесор, но не е клокнат. Сега в момента температурата варира от 25-35 градуса. Меря с EasyTune6.
- - - - - - - - - -
Интересно е че и 20 таба на Firefox да отворя, множителя много рядко надхвърля 16(1600 MHz).
КУПУВАМ ДЪНО ASRock Z77 pro4 !
Има си раздел купувам. Пусни си там обява. Давам ти право да си прочетеш поста и после го трия.
fXOrange